28 Μαρ 2014

οι Γάλλοι στα ποσοστά των εκτελέσεων ξεπέρασαν ακόμη και τους σαρκοφάγους Γερμανούς




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι-σσες, το Δ.Σ του σωματείου μας νοιώθει την ανάγκη να σας ευχαριστήσει, για την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά που δείξατε.
Στηρίζοντας με αυτήν, την πρωτοβουλία που ανέλαβαν τα σωματεία του ΤΙΤΑΝΑ και αφορούσε την συγκέντρωση χρημάτων, με σκοπό να εξασφαλίσουμε εκείνα τα αγαθά που έχουν άμεση ανάγκη οι δοκιμασμένοι από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Κεφαλλονιά συμπατριώτες μας. Το ποσό που συγκεντρώσαμε στο εργοστάσιο της Πάτρας είναι 1.810 ευρώ.

Επίσης οφείλουμε με την ίδια ένταση να ευχαριστήσουμε τους εργολάβους και τους εργαζόμενους σ’ αυτούς συναδέλφους μας, για την έμπρακτη ανταπόκριση τους στην προσπάθεια μας.
Η δική τους προσφορά έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι αποδεικνύει ότι μέσα από την καθημερινή μας συνεργασία και προσπάθεια έχουμε κερδίσει να είμαστε μια μεγάλη οικογένεια.
Το Σωματείο μας, όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι μέλη του ή όχι, θεωρεί υποχρέωση να τους συντρέχει όποτε και όταν το χρειαστούν με όλες του τις δυνάμεις, όσες απέμειναν έπειτα από την κατευθυνόμενη μνημονιακή καταστροφή των εργασιακών δικαιωμάτων και την φτωχοποίηση των αθώων, αυτό κάναμε πάντα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, να συντρέχουμε τους αδύναμους και τους αδικημένους.
Το ίδιο πράξαμε και την Τετάρτη 26-03-2014, συμπαραστεκόμενοι με την συμμετοχή όλων των συνδικαλιστών του ΤΙΤΑΝΑ, στην διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ (Lafarge) στην Παιανία.
Αλληλέγγυοι προς τους σκληρά δοκιμαζόμενους συναδέλφους μας στο τσιμεντάδικο της Χαλκίδας, οι οποίοι βρέθηκαν στην δίνη του εργοδοτικού ρεβανσισμού των Γάλλων «επενδυτών».
Εδώ και ένα χρόνο 230 συνάδελφοί μας στο τσιμεντάδικο του τρόμου, απολύονται υποβαλλόμενοι στο μαρτύριο του αντεργατικού μέτρου των απολύσεων του 5% των εργαζομένων τον μήνα…, οι Γάλλοι στα ποσοστά των εκτελέσεων ξεπέρασαν ακόμη  και τους σαρκοφάγους Γερμανούς.
Τέλος (όχι από ταξική εμμονή, αλλά διότι πιστεύουμε ότι οι αδύναμοι προηγούνται των ισχυρών), θέλουμε να προτρέψουμε τους ισχυρούς να κάνουν περισσότερα. Γιατί τα οφείλουν στους εργαζόμενους που αμείβονται με πολύ λιγότερα απ’ όσα προσφέρουν..!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Επιστροφή

ΙΣΟΚΡΑΤΟΥΣ "ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΙΚΟΣ" Εδάφιον 20

"...εγκατέστησαν πολίτευμα που να εκπαιδεύη τους πολίτας έτσι ώστε να θεωρούν την ακολασίαν δημοκρατίαν, την παρανομίαν ελευθερίαν, την αυθάδειαν ισονομίαν και την εξουσίαν του να κάμνη κανείς αυτά ευδαιμονίαν..."

Ουμπέρτο Εκο: Περί Δημοκρατίας

“Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει”.

“Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η μειοψηφία έχει άδικο. Σημαίνει πως, ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει ότι η πλειοψηφία έχει άδικο (ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο…”