28 Απρ 2009

Η 1η Μάη είναι των εργατών, οχι των λουλουδιών



Συνάδελφοι-σσες.
Η Πρωτομαγιά είναι η ημέρα των εργαζομένων. 

Είναι η μοναδική επέτειος που γιορτάζεται την ίδια ημέρα σε όλο τον κόσμο από το 1886. Αυτή η ημέρα είναι ημέρα μνήμης για όλους τους εργαζόμενους του κόσμου και σηματοδοτεί την «επίσημη πρεμιέρα», αλλά και την συνέχεια των αιμοποτισμένων αγώνων της βιομηχανικής εποχής.
 
Σε όλο τον κόσμο την ημέρα αυτή, οι εργαζόμενοι απεργούν και εναντιώνονται σε όλους εκείνους, που με τις επιλογές τους επιδιώκουν την συρρίκνωση του βιοτικού τους επίπεδου και την αποδόμηση των εργασιακών τους κατακτήσεων.
Η ημέρα αυτή σήμερα όπως και τότε, αποτελεί εφαλτήριο των εργαζομένων, για την διεκδίκηση και την επίτευξη των νέων δίκαιων στόχων τους.

Την 1η Μάη, η αστική τάξη τόσο κατά το παρελθόν όσο και σήμερα, προσπαθεί να την διαστρεβλώσει, αποδυναμώνοντας τον χαρακτήρα και το περιεχόμενο της, προσδιορίζοντας την σαν ημέρα των «λουλουδιών».

Αυτή η υποκρισία είχε και έχει σαν στόχο, την νομιμοποίηση της λήθης και την αποστέωση της θυσίας, ομογενοποιώντας με τον τρόπο αυτό, το ταπεινό με το υψηλό εντός του «πλυντηρίου» της ιστορικής ευκολίας.

Την δύσκολή αυτή περίοδο που διανύουμε, οι εργαζόμενοι φορτώθηκαν να κουβαλήσουν έναν «σταυρό» που δεν τους ανήκει. Τον σταυρό του νεοφιλελεύθερου καταστροφικού πλουτισμού. Ενός σύγχρονου και ακόρεστου οικονομικού παγανισμού, που μετουσιώνει την πρόοδο σε μεσαίωνα και την ανάπτυξη σε φτώχια και δυστυχία. 

Η επιτυχία η όχι αυτού του καταστροφικού «οικονομικό-ιδεολογικού» μινώταυρου, εξαρτάται κυρίως από την κοινωνική αντίσταση και από το αν θα επιτρέψουμε ή όχι, την μετατροπή των κανονιοφόρων του συνδικαλισμού σε κρουαζιερόπλοια, κατά την διάρκεια της ναυμαχίας.

Καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι (μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες της κοινωνίας των πολιτών), να συμμετάσχουν την ημέρα αυτή, στην εκδήλωση μνήμης και αγώνα, που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, την 01/05/2009 και ώρα 10:00΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Επιστροφή

ΙΣΟΚΡΑΤΟΥΣ "ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΙΚΟΣ" Εδάφιον 20

"...εγκατέστησαν πολίτευμα που να εκπαιδεύη τους πολίτας έτσι ώστε να θεωρούν την ακολασίαν δημοκρατίαν, την παρανομίαν ελευθερίαν, την αυθάδειαν ισονομίαν και την εξουσίαν του να κάμνη κανείς αυτά ευδαιμονίαν..."

Ουμπέρτο Εκο: Περί Δημοκρατίας

“Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει”.

“Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η μειοψηφία έχει άδικο. Σημαίνει πως, ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει ότι η πλειοψηφία έχει άδικο (ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο…”