21 Ιουλ 2010

Θα φέρει ακέραια την ευθύνη σε περίπτωση του παραμικρού ατυχήματος..



Σωματείο Εργαζομένων τσιμέντων Τιτάν Α.Ε Καμαρίου και Ξυρορέματος
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Η Εταιρεία εδώ και καιρό, έχει δώσει σαφέστατες οδηγίες για τήρηση των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής των εργαζομένων.

Παρ’ όλα αυτά η Διεύθυνση του εργοστασίου εδώ και κάποιο διάστημα προβαίνει σε ενέργειες και συμπεριφορές, που μόνο αυτόν τον στόχο δεν υπηρετούν.

Και σε ότι αφορά την μη εφαρμογή των απαιτήσεων της Εταιρείας από συγκεκριμένο στέλεχος της, έχει να κάνει με το πόση σοβαρότητα έχουν τα στελέχη και αφορά τους Διοικούντες και πως αντιμετωπίζουν τέτοια θέματα.

΄Όμως επειδή η μη εφαρμογή μέτρων έχει άμεσο αντίκτυπο στην ασφάλεια των εργαζομένων, μας αφορά κατά κύριο και ουσιαστικό λόγο.

Ποια λογική υπηρετεί η αθέτηση μιας συμφωνίας και εφαρμοσμένης πρακτικής από χρόνια, όταν χρειάζεται η κάλυψη των βαρδιών να γίνεται υπερωριακά;

·         Εξυπηρετεί την ομαλή λειτουργία του εργοστασίου;

·         Εξυπηρετεί την αποφυγή των ατυχημάτων;

·       ΄Η εξυπηρετεί μήπως την επαναστατική γυμναστική που αποφασίζει ξαφνικά και με το έτσι θέλω, να κάνει στους εργαζόμενους;

Θέλει να αποδείξει στον εαυτό του ότι ξαφνικά έγινε μεγαλοστέλεχος;

Πιστεύει ότι πουλάει εξυπηρέτηση στην Διοίκηση;

΄Η καλύπτει πιθανά υπαρξιακά προβλήματα δικά του;

΄Όποια κι αν είναι η αιτία εμείς έχουμε να πούμε τα εξής:

Θα φέρει ακέραια την ευθύνη σε περίπτωση που συμβεί έστω και το παραμικρό ατύχημα

Και τότε αν και θα είναι αργά, να είναι βέβαιος ότι θα υποστεί όλες τις συνέπειες που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

o        Δεν πρόκειται να αφήσουμε τίποτα στην τύχη του.

o        Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση το εργοστάσιο να λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο (Αναρωτιόμαστε τι ρόλο έχει ο συγκεκριμένος).

o        Τον καλούμε να πάψει να πειραματίζεται σαν μαθητευόμενος μάγος και να ασκήσει σοβαρά τα καθήκοντά του.

o        Τον καλούμε να αποκαταστήσει τώρα τα πράγματα.

Αν θέλει να δοκιμάσει τις αντοχές μας ιδού η Ρόδος…..



Επίσης με την ευκαιρία καλούμε την Διοίκηση να παρέμβει και στο θέμα της προληπτικής συντήρησης η οποία έχει αφεθεί στην τύχη της.

Είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού την ασφάλεια των εργαζομένων και αυτό θα πρέπει να είναι κοινός στόχος Σωματείου και Εταιρείας.

Εκπτώσεις σε αυτά τα θέματα δεν πρόκειται να κάνουμε.

Περιμένουμε λοιπόν από την Διοίκηση να παρέμβει και αποκαταστήσει τα πράγματα, γιατί ο Διευθυντής του εργοστασίου αδυνατεί.
Σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουμε έτσι όπως ξέρουμε εμείς οι εργαζόμενοι να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, αλλά και τα αυτονόητα και αυτό είναι απόφαση όλων των σωματείων του ομίλου.
Το Σωματείο των Εργαζομένων της ΤΙΤΑΝ ΑΕ στην Πάτρα επικουρικά επιβραβεύει την ανακοίνωση των συναδέλφων και δηλώνει ότι:

Τα σωματεία είναι αποφασισμένα να μην επιτρέψουν να ανοίξει ρουθούνι εργαζόμενου…, και συντονισμένα (μέσω του συντονιστικού τους οργάνου) να προβούν σε όλες εκείνες τις αναγκαίες ενέργειες που πρέπει, προκειμένου να αναχαιτίσουν τα όποια εις βάρος των εργαζομένων σχέδια ή αποφάσεις… (είτε αυτά είναι αποτέλεσμα ανοησίας και ερασιτεχνισμού «στελεχών», είτε εξ «ουρανού» εντολές).

Σύσσωμα τα σωματεία πιστεύουμε, ότι όταν το σπίτι του γείτονα πιάσει φωτιά αυτή θα αγκαλιάσει και το δικό σου, οι μολυσματικές ασθένειες και οι συνθήκες μετάδοσης τους θα πρέπει να θεραπεύονται και να αντιμετωπίζονται εν τη γενέση τους, για το καλό και την προστασία των εν αδίκω βαλόντων εργαζομένων και (μέσω αυτών και των οικογενειών τους) της κοινωνίας.

Ευχόμαστε να πρυτανεύσει η ωριμότητα και η λογική που το τελευταίο διάστημα τελούν υπό κρίση,  με στόχο την λήψη ορθών αποφάσεων και την επαναφορά στην αρχική θέση ισορροπίας του κοινού συμφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Επιστροφή

ΙΣΟΚΡΑΤΟΥΣ "ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΙΚΟΣ" Εδάφιον 20

"...εγκατέστησαν πολίτευμα που να εκπαιδεύη τους πολίτας έτσι ώστε να θεωρούν την ακολασίαν δημοκρατίαν, την παρανομίαν ελευθερίαν, την αυθάδειαν ισονομίαν και την εξουσίαν του να κάμνη κανείς αυτά ευδαιμονίαν..."

Ουμπέρτο Εκο: Περί Δημοκρατίας

“Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει”.

“Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η μειοψηφία έχει άδικο. Σημαίνει πως, ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει ότι η πλειοψηφία έχει άδικο (ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο…”