22 Σεπ 2011

Η «Αργώ» δεν θα περάσει ποτέ τις συμπληγάδες με μια σειρά κωπηλατών


Συντονιστικό Όργανο των Σωματείων της  Τιτάν Α.Ε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι–σσες, στην προηγούμενη ανακοίνωση του συντονιστικού αναφέρθηκαν τα γεγονότα και οι προθέσεις που γέννησαν την τριτοκοσμική  «έκτακτη οικειοθελή παροχή».
Μια κακοποιημένη, ελεήμονα και ανεπιθύμητη «παραγωγικότητα», που συνεχώς αλλάζει όνομα, χαρακτηριστικά και αποδέκτες.
Σε εποχή εκπτώσεων αξιών και ήθους, δεν αποτελεί είδηση οι πρωταγωνιστές να αμείβονται ως κομπάρσοι! 
Ως προς τα γεγονότα, δεν έχουμε να προσθέσουμε (προς το παρόν) τίποτα, αυτά  έχουν πάρει ήδη θέση ανεξίτηλου ιστορικού μελανώματος, στην μέχρι τώρα αξιοπρεπή ιστορία του Τιτάνα.
Τα απόνερα προθέσεων και πράξεων, εξακολουθούν να διαβρώνουν την αποκτημένη με κόπο επιχειρησιακή ηθική και να απομακρύνουν τους κοινούς στόχους, δοκιμάζοντας επικίνδυνα και έντονα, τις συναδελφικές σχέσεις εν μέσω κοινωνικοοικονομικής κρίσης.
Η διαίρεση των εταιρικών αξιών και των εργαζομένων προσφέρει ατροφική-προσωρινή  βασιλεία και άρωμα δόλου, γκρεμίζοντας  το κάστρο από τ’ μέσα. Η «Αργώ» δεν θα περάσει ποτέ τις συμπληγάδες με μια σειρά κωπηλατών, θα διαγράφει ατέρμονους κύκλους αυτοκτονώντας στην δίνη της.
Σε χαλεπούς καιρούς δεν περισσεύει κανείς. Το τέρας της ολικής κρίσης για να εξευμενιστεί απαιτεί λίγο αίμα απ’ όλους και όχι το αίμα των λίγων.
Όλα αυτά τα χρόνια πολεμήσαμε με τα σίδερα και τρίψαμε τις πέτρες για να κάνουμε τον τιτάν, ΤΙΤΑΝΑ.
Εφεύραμε την επιχειρησιακή ηθική και ξεπεράσαμε την παραγωγικότητα με εργασιακούς άθλους και θυσίες. Απεμπολήσαμε τις ανάγκες μας στον βωμό του οράματος κι ας μην μας αναγνωρίστηκε έμπρακτα ποτέ.
Οι διαιρετικές και αμνήμονες «πολιτικές» μας προσβάλουν, διότι έχουμε αποδείξει την διαχρονική αξία των κόπων μας και του ήθους μας.
Οι Εργαζόμενοι ανεξαρτήτως μισθολογικής κατηγοριοποίησης αυτό το αναγνωρίζουν και γι’ αυτό στέκονται αλληλέγγυοι ό ένας δίπλα στον άλλο.
Απεδείχθη ότι οι ρίζες είναι βαθιές και οι σειρήνες φάλτσες.
Ευτυχώς για όλους μας, γνωματεύσαμε έγκαιρα την ασθένεια και στοχεύσαμε στην ίαση της, προκειμένου να συμβάλουμε στην  διακοπή των κύκλων «αυτοκτονίας», αντικαθιστώντας τις διαιρέσεις με προσθέσεις.
Έπειτα από  το πέρας των ετήσιων διαπραγματεύσεων, οι οποίες επιβάλλεται για πολλούς λόγους να γίνουν άμεσα (και εντός του Σεπτεμβρίου), θα ακολουθήσει ανακοίνωση η οποία θα εκφράζει σφαιρικά  την από εκεί  και πέρα στάση μας και θα ενημερώνει λεπτομερώς για όλα τα ζητήματα  που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα, και τα οποία διαμόρφωσαν ένα νοσηρό κλίμα, δυσπιστίας, ανασφάλειας και καχυποψίας
Ελπίζουμε μέχρι τότε να έχουμε καταφέρει από κοινού να περάσουμε τις συμπληγάδες, ώστε να ανοιχτούμε εκ νέου στα πέλαγα της επιτυχίας, της προόδου και της ανάπτυξης σε πείσμα των χαλεπών καιρών.  
«Αν δεν βρούμε την Άνοιξη μπορούμε να την φτιάξουμε μόνοι μας..»

Ο Πρόεδρος                                         Ο Γεν. Γραμματέας

Χρήστος Λίγγος                                Γιώργος Χ. Αγγελόπουλος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Επιστροφή

ΙΣΟΚΡΑΤΟΥΣ "ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΙΚΟΣ" Εδάφιον 20

"...εγκατέστησαν πολίτευμα που να εκπαιδεύη τους πολίτας έτσι ώστε να θεωρούν την ακολασίαν δημοκρατίαν, την παρανομίαν ελευθερίαν, την αυθάδειαν ισονομίαν και την εξουσίαν του να κάμνη κανείς αυτά ευδαιμονίαν..."

Ουμπέρτο Εκο: Περί Δημοκρατίας

“Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει”.

“Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η μειοψηφία έχει άδικο. Σημαίνει πως, ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει ότι η πλειοψηφία έχει άδικο (ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο…”