23 Ιαν 2013

Απόφαση Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατα παρεμβάσεων σε εργασιακά

Ρεπορτάζ: Μαυρούλη Αργυρώ

Δυνατό χαρτί στα χέρια των συνδικάτων και όσων προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ή σε ελληνικά δικαστήρια είναι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Κοινωνικών Δικαιωμάτων, ότι οι απολαβές για τους νεοεισερχόμενους είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας και ότι η χώρα πρέπει να τον αναμορφώσει καταβάλλοντας ενιαίο κατώτατο μισθό.

Ακόμη η Επιτροπή επισημαίνει ότι είναι απαραίτητες επιπλέον τρεις παρεμβάσεις.
Μάλιστα το Συμβούλιο της Ευρώπης θα υποβάλλει στην Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων του Συμβουλίου της Ευρώπης, σχέδιο για υιοθέτηση από την χώρα μας προκειμένου να συμμορφωθεί με τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη. Αυτό αναφέρει σε έγγραφό του που απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Ι. Βρούτσης.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων αποφαίνεται ότι η Ελλάδα παραβιάζει το άρθρο 4 παράγραφος 1 του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη για μια επαρκή αμοιβή, καθώς το άρθρο 74 παράγραφος 8 του Ν. 3863/2010 και το άρθρο 1 παράγραφος 1 της 6/28.02.2012 Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου προβλέπουν την καταβολή κατώτατου μισθού σε όλους τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, ο οποίος βρίσκεται κάτω του επιπέδου της φτώχειας.

Ακόμη η Επιτροπή αποφάσισε, ότι η Ελλάδα παραβιάζει το άρθρο 4 παράγραφος 1 του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη σε συνδυασμό με τη ρήτρα μη διάκρισης του Προοιμίου στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, καθώς τα μέτρα που υιοθετούνται αφορούν δυσανάλογη μείωση μισθού για τους νέους κάτω των 25 ετών και αποτελούν μη αποδεκτή διάκριση στη μεταχείριση με βάση την ηλικία. 
Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Επιστροφή

ΙΣΟΚΡΑΤΟΥΣ "ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΙΚΟΣ" Εδάφιον 20

"...εγκατέστησαν πολίτευμα που να εκπαιδεύη τους πολίτας έτσι ώστε να θεωρούν την ακολασίαν δημοκρατίαν, την παρανομίαν ελευθερίαν, την αυθάδειαν ισονομίαν και την εξουσίαν του να κάμνη κανείς αυτά ευδαιμονίαν..."

Ουμπέρτο Εκο: Περί Δημοκρατίας

“Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει”.

“Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η μειοψηφία έχει άδικο. Σημαίνει πως, ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει ότι η πλειοψηφία έχει άδικο (ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο…”