3 Σεπ 2013

Ενόψει της 78ης Διεθνής Έκθεσης της Θεσσαλονίκης


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ



Τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους εργασίας, αντιμετωπίζουν καθημερινά την εργασιακή βαρβαρότητα μέσω του εκβιασμού, της εντατικοποίησης, της ανασφάλειας, του αυξημένου κινδύνου ατυχήματος και την δραματική έμμεση και άμεση μείωση του εισοδήματος τους.
Ολόκληρη η κοινωνία οπισθοδρομεί προς ένα ζοφερό παρελθόν, οπού η ανθρώπινη ζωή ήταν ένα φθηνό, αναλώσιμο μέσο παραγωγής.

Η κρεατομηχανή της παγκοσμιοποίησης, χρησιμοποιεί τον άνθρωπο ως πρώτη ύλη παραγωγής αριθμών. Είναι ψέμα ότι σήμερα δεν υπάρχει ευημερία. Υπάρχει, η ευημερία των λίγων και «ισχυρών»…! Για χάρη τους, τα κράτη μεταλλάσσονται σε μεσίτες του εθνικού πλούτου και οι πολίτες τους σε παρίες.

Ο κλάδος παραγωγής τσιμέντων, ακολουθεί και αυτός πιστά (και με τους δικούς του ρυθμούς) τις αλλαγές που προκύπτουν από  τα αποτελέσματα του οικονομικοκοινωνικού πειράματος που ακούει στο όνομα Ελλάδα.
Η αποδοχή των αποτελεσμάτων αυτών από τον κλάδο και η εφαρμογή τους, οδηγεί τους εργαζόμενους στην εργασιακή και κοινωνική αποδόμηση, τα αποτελέσματα της προσαρμογής του κλάδου στα νέα μνημονιακά δεδομένα, τα συναντάμε σε όλο το φάσμα του, τα οποία, είτε έχουν την μορφή των ομαδικών απολύσεων και του κλεισίματος σύγχρονων μονάδων παραγωγής, όπως αυτή του εργοστασίου της Χαλκίδας, είτε έχουν την μορφή των «οικιοθελών» αποχωρήσεων μέσω κάποιων επιφατικών «οικονομικών κινήτρων», υπό την αιγίδα πάντα της δαμόκλειας σπάθης..!

Η Ομοσπονδία Τσιμέντων Ελλάδος, συνεπικουρούμενη από τα σωματεία μέλη της προσπαθεί να αντιμετωπίσει και να αναχαιτίσει όλα αυτά τα πρωτόγνωρα για τον κλάδο φαινόμενα που αν συνεχιστούν, θα τον οδηγήσουν σταδιακά, από την παρακμή  στον ολοκληρωτικό μαρασμό.
Η εμπειρία τόσων χρόνων και η αλληλεγγύη των εργαζομένων στον κλάδο, είναι τα εχέγγυα που μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για το μέλλον των εργαζομένων και του κλάδου.

Η Ομοσπονδία μας, πάντα συμμετέχει και παρευρίσκεται στους αγώνες των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους. Το ίδιο θα κάνει για άλλη μια φορά, με  αφορμή την Δ.Ε.Θ (Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης).
Θα σταθούμε στο πλευρό όλων των εργαζομένων που θα βρίσκονται εκεί μαζί μας, προκειμένου να διαδηλώσουμε και να διαμαρτυρηθούμε από κοινού ενάντια στην πολυετή μνημονιακή ασυδοσία των τοκογλύφων δανειστών και την πολιτική ανικανότητα των κυβερνόντων.

Αυτών, που ακόμη και τώρα, επιμένουν να εφαρμόζουν άκριτα και αναντίρρητα, ότι τους επιβάλλεται από την τρόικα των εισπρακτόρων.
Η υποτακτική συμπεριφορά των μνημονιακών κυβερνήσεων έχει οδηγήσει σε ολοκληρωτική διάλυση τους θεσμούς, τις εργασιακές σχέσεις, τις δημόσιες υπηρεσίες, την παιδεία, την υγεία και ότι άλλο ορίζει και συγκροτεί ένα πολιτισμένο, σύγχρονο, κοινωνικό και δημοκρατικό κράτος.

Οι πολίτες με αίσθημα απόγνωσης περνούν καθημερινά όλο και περισσότεροι στην εξαθλίωση που γεννούν το έλλειμμα δικαιοσύνης, τα δυσβάσταχτα και άδικα οικονομικά βάρη, η ανεργία,  η αύξηση των τιμών, η κερδοσκοπία των ημετέρων και το αδηφάγο τοκογλυφικό τραπεζικό σύστημα, που συντηρείται με τον ατέρμονο δανεισμό μιας χώρας  εξαθλιωμένων πολιτών.
Οι άνθρωποι δίπλα μας  παγιδευμένοι στα δίχτυα της κατάθλιψης καθημερινά αυτοκτονούν και κάποιοι άλλοι καθημερινά ακολουθούν τον δρόμο της αυτοεξορίας-της μετανάστευσης, μη αντέχοντας άλλο πια την εξαθλίωση και την απαξίωση της ανθρώπινης φύσης τους. 

Επιβάλλεται αυτός ό εφιάλτης να σταματήσει σύντομα, πριν καταφέρει να μας καταπιεί όλους.
Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό, είναι μέσω της άμεσης ανασυγκρότησης και συσπείρωσης του λαού με πνεύμα αλληλεγγύης.
Μόνον ο λαός είναι σε θέση να αντιστρέψει τα πράγματα και να σταματήσει την ακατάσχετη αιμορραγία του τόπου και των πολιτών του…!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να μετακινηθούν μέσω των εργατικών κέντρων στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στη ΔΕΘ στις 7/9/2013.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ        ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Χ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Επιστροφή

ΙΣΟΚΡΑΤΟΥΣ "ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΙΚΟΣ" Εδάφιον 20

"...εγκατέστησαν πολίτευμα που να εκπαιδεύη τους πολίτας έτσι ώστε να θεωρούν την ακολασίαν δημοκρατίαν, την παρανομίαν ελευθερίαν, την αυθάδειαν ισονομίαν και την εξουσίαν του να κάμνη κανείς αυτά ευδαιμονίαν..."

Ουμπέρτο Εκο: Περί Δημοκρατίας

“Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει”.

“Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η μειοψηφία έχει άδικο. Σημαίνει πως, ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει ότι η πλειοψηφία έχει άδικο (ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο…”