28 Αυγ 2014

Η Δ.Ε.Θ, στα χρόνια της οικονομικής χολέρας...


Ομοσπονδία Εργατών, Τεχνιτών και Υπαλλήλων Τσιμέντων Ελλάδος
Ανακοίνωση
Εν όψη της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
Συνάδελφοι-σσες.
Την προ κρίσης εποχή, συνηθίζονταν κάθε χρόνο, οι εργαζόμενοι, οι εργαζόμενες, τα συνδικάτα και η νεολαία, να συγκεντρώνονται στην Διεθνή έκθεση της Θεσσαλονίκης προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε κάθε κυβερνητική πολιτική που υπονόμευε το εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, απαιτώντας καλύτερους όρους και συνθήκες διαβίωσης, εργασίας και μόρφωσής, διεκδικώντας ένα αξιοπρεπές παρόν και ένα καλύτερο μέλλον.
Από το 2010 μέχρι σήμερα τα αιτήματα, οι στόχοι και οι προσδοκίες, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν  έχουν αλλάξει δραματικά.., ο λαός μας πλέον δεν αγωνίζεται για τα αυτονόητα, αγωνίζεται για τα θεμελιώδη και για όλα εκείνα τα δομικά στοιχεία που προσδιορίζουν την δημοκρατία!  Αγωνίζεται για την ανεξαρτησία, την κοινωνική δικαιοσύνη, το δικαίωμα στην εργασία, στην δωρεάν παιδεία, την δημόσια υγεία, για την διάσωση του εθνικού του πλούτου και του θεμελιώδους δικαιώματος του, να αποφασίζει ο ίδιος για την αυτοδιάθεση του, το παρόν και το μέλλον του τόπου του.
Σήμερα, στα χρόνια της οικονομικής χολέρας, της ανθρωπιστικής κρίσης και της αναγέννησης του «ιδεολογικού»  και κοινωνικού φασισμού, οι αποφάσεις εις βάρος των λαών είναι μεθοδευμένες και εφαρμοσμένες πολύ καλύτερα από το παρελθόν… πιο «επαγγελματικά». Τα πανιά της αδικίας έχουν φουσκώσει από τους ανέμους της κερδοσκοπίας, της ανθρώπινης εκμετάλλευσης και της πολιτικής αναλγησίας…, και μας οδηγούν στοχευμένα στην άβυσσο του σύγχρονου μεσαίωνα..!
Την εποχή της ψηφιακής «δημοκρατίας», μπορεί κανείς να διαμαρτύρεται, να διαδηλώνει και να φωνάζει όσο δυνατά θέλει, αλλά δεν υπάρχει κανείς εκεί, για να τον ακούσει… κι αυτός είναι ο πιο επικίνδυνος, ο σκληρότερος και απεχθέστερος τρόπος συρρίκνωσης της δημοκρατίας… η ψευδαίσθηση της δημοκρατίας…! 
Όταν ο λαός μιλά και δεν ακούγεται, η δημοκρατία δεν λειτουργεί… έχει κατασταλεί με τον ίδιο τρόπο που καταστέλλονται οι απεργίες, οι διαδηλώσεις, τα κινήματα και οι φωνές διαμαρτυρίας… με την βία, την βία την αστυνομική, την εργοδοτική, την νομοθετική, την οικονομική…, την βία του φόβου, των διλημμάτων, των απολύσεων και της ανασφάλειας….! 
Η Ομοσπονδία Τσιμέντων και οι εργαζόμενοι του κλάδου, το Σάββατο 6-9-2014,  θα δώσουν το παρόν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην Δ.Ε.Θ, προκειμένου να ενώσουν την φωνή τους με την φωνή των άλλων εργαζομένων…, όχι για να ακούσουν οι κωφοί κυβερνητικοί κομπάρσοι, αλλά για να ακούσουμε εμείς ο ένας τον άλλο, να κάνουμε την φωνή κραυγή ώστε να τρομάξουμε τους φόβους μας, τις αναστολές και τις ψευδαισθήσεις μας, να ξυπνήσουμε την αξιοπρέπεια μας και την ταξική μας συνείδηση, διαλύοντας με την οργή μας τους εφιάλτες που μας στοιχειώνουν!
Οι λαοί δεν δημιουργούν κρίσεις, δίνουν λύσεις…!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓ.               ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Χ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Επιστροφή

ΙΣΟΚΡΑΤΟΥΣ "ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΙΚΟΣ" Εδάφιον 20

"...εγκατέστησαν πολίτευμα που να εκπαιδεύη τους πολίτας έτσι ώστε να θεωρούν την ακολασίαν δημοκρατίαν, την παρανομίαν ελευθερίαν, την αυθάδειαν ισονομίαν και την εξουσίαν του να κάμνη κανείς αυτά ευδαιμονίαν..."

Ουμπέρτο Εκο: Περί Δημοκρατίας

“Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει”.

“Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η μειοψηφία έχει άδικο. Σημαίνει πως, ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει ότι η πλειοψηφία έχει άδικο (ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο…”