19 Μαΐ 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Κλείνει ο "Βοσινάκης" στην Πάτρα


Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία της Πάτρας από τις τελευταίες εξελίξεις , όσο αναφορά την μεταφορά του εργοστασίου ΒΟΣΙΝΑΚΗ στην Αττική, προσπαθεί να εξηγήσει τι είναι εκείνο που έχει δημιουργήσει την απόγνωση, την μιζέρια και την δυστυχία στον τόπο μας.

Η τεχνοκρατική - οικονομική άποψη δέχεται πως ζώντας στον αιώνα της εξέλιξης, της ταχύτητας και της τεχνογνωσίας, η ευτυχία των πολιτών προέρχεται από την αύξηση του βιοτικού επιπέδου μέσω της δια-βίου εκπαίδευσης και της συνεχούς μείωσης του κόστους. Αν πραγματικά πιστεύουμε πως η λογική επεξεργασία των γεγονότων δεν είναι ικανή να μεταβληθεί σε τεκμήριο, τότε οι κοινωνίες κινδυνεύουν να μην οδηγηθούν ποτέ στην αναζήτηση της πραγματικής ευτυχίας.



Αναλύοντας τα σύγχρονα οικονομικό - κοινωνικά γεγονότα αναφερόμεθα στην παντελή έλλειψη του κράτους δικαίου και ηγετικών προσωπικοτήτων με ουσιαστικά προσόντα, όπως τον οραματισμό, την σύνδεση μέσω της κοινωνικής συναίνεσης, την δημιουργία και την ασφάλεια.



Αυτός ο ηγετικός ξεπεσμός μας οδήγησε στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία του αθέμιτου ανταγωνισμού και της μείωσης κόστους. Τεχνίτη ανεργία κυριαρχεί παντού. Με άλλα λόγια, μετακινήσεις των επιχειρήσεων εντός και εκτός Ελλάδος αντί πινακίου φακής και εισαγωγής εργατικού δυναμικού από τρίτες χώρες, ή ανατολικές με απώτερο σκοπό τον εξευτελισμό της προσωπικότητας των εργαζομένων μέσα από ψυχολογικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις.



θα αργήσει πολύ ο σύγχρονος κόσμος να προσαρμοστεί στην νέα τάξη πραγμάτων, γεγονός που θα δημιουργεί συνεχώς καινούργιες νεόπτωχες τάξεις με τεράστια κοινωνικό-οικονομικά προβλήματα.



Δυστυχώς ο απότοκος αυτής της ενορχηστρωμένης προσπάθειας του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος είναι η εκμηδένιση του διεκδικητικού πλαισίου των εργαζομένων. Ανεργία, ψυχολογικά προβλήματα, οικονομικός μαρασμός, κοινωνική απαξίωση είναι οι συντελεστές «ευτυχίας» και η προώθηση του βιοτικού επιπέδου που προτείνουν οι σημερινοί μάνατζερ στους ελεύθερους πολιορκημένους



Ζούμε στον αιώνα της κρίσης του ανθρώπου,της κρίσης αξιών, της ολοκληρωτικής απαξίωσης και της κατάργησης των πραγματικών προτύπων της κοινωνίας.



Ζούμε σε Τοτεμικές κοινωνίες όπου οι Θεοβασιλείς των φυλών ανακήρυτταν «τοτέμ» (απαγορευμένο) ένα σπάνιο είδος καρπών και θηραμάτων ως τροφή μόνο γι' αυτούς. Οφείλουμε ως άνθρωποι, ως εργαζόμενοι να διαφυλάξουμε την συναδελφική μας αλληλεγγύη συμπαραστεκόμενοι εμπράκτως σε κάθε μορφή εργοδοτικής ή κυβερνητικής αλαζονείας και απαξίωσης των εργαζομένων. Διότι μόνο αυτός ο τρόπος εξασφαλίζει αγαστή συνεργασία, συνοχή και κοινωνική συναίνεση στους ανθρώπους εργαζόμενους ως συντελεστές της πραγματικής ευτυχίας.



Το Δ.Σ. του Σωματείου ΤΙΤΑΝ ΠΑΤΡΑΣ εκφράζοντας όλα τα μέλη του, συμπαραστέκεται στο δίκαιο και άνισο αγώνα των εργαζομένων της επιχείρησης ΒΟΣΙΝΑΚΗ.



ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Επιστροφή

ΙΣΟΚΡΑΤΟΥΣ "ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΙΚΟΣ" Εδάφιον 20

"...εγκατέστησαν πολίτευμα που να εκπαιδεύη τους πολίτας έτσι ώστε να θεωρούν την ακολασίαν δημοκρατίαν, την παρανομίαν ελευθερίαν, την αυθάδειαν ισονομίαν και την εξουσίαν του να κάμνη κανείς αυτά ευδαιμονίαν..."

Ουμπέρτο Εκο: Περί Δημοκρατίας

“Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει”.

“Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η μειοψηφία έχει άδικο. Σημαίνει πως, ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει ότι η πλειοψηφία έχει άδικο (ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο…”