30 Οκτ 2013

Απεργούμε γιατί ο άνθρωπος δεν φτιάχτηκε να πετάει, ούτε να σέρνεται…

Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Τσιμεντοβιομηχανία 

Συνάδελφοι-σσες, η ομοσπονδία μας εχθές (29-10-2013) κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής, αποφάσισε την καθολική συμμετοχή του κλάδου στην 24ωρη πανελλαδική  απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 6-11-2013.

        Τα βασικά αιτήματα της επικείμενης απεργιακής κινητοποίησης είναι:

Η εφιαλτική ανεργία και η πλήρης απορρύθμιση της αγοράς εργασίας με την εξάπλωση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, της μαύρης εργασίας και της αποδόμησης του εργατικού δικαίου.
1.   Επαναφορά εξολοκλήρου του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών     διαπραγματεύσεων.
2.  Οι διαρκείς παρεμβάσεις στα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα μέσα από την κατάργηση και παράκαμψη δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών.
             Τα πιο πάνω αιτήματα της συνομοσπονδίας εμπεριέχουν τα βασικά εκείνα στοιχεία που συνθέτουν τις κυρίαρχες συνθήκες, τις συμπεριφορές και τις ορατές προθέσεις των τσιμεντοβιομηχάνων (μέσω των αποφάσεων που λαμβάνουν και υλοποιούν σταδιακά) για τον κλάδο τσιμέντου.

          Η αποδομητική εικόνα των συναδέλφων μας που αποδεκατίζονται σταθερά και μαρτυρικά στο εργοστάσιο της Χαλκίδος, αλλά και η συνεχιζόμενη προσπάθεια που καταβάλλεται στο εργοστάσιο του Χάλυβα μέσω των εκβιαστικών απαιτήσεων της εταιρίας για την καρατόμηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων, είναι ένα ικανό και αδιαμφισβήτητο δείγμα των δρομολογούμενων πολιτικών εργασιακής αποδόμηση στον κλάδο τσιμέντου. 

            Έναν κλάδο, που γιγαντώθηκε οικονομικά από το υστέρημα και τα κόκκινα δάνεια του ελληνικού λαού, ο οποίος θέλησε να στεγάσει τα όνειρα του και να δημιουργήσει μέσω των δημόσιων έργων, τις υποδομές για το μέλλον του.., το οποίο σήμερα «έντεχνα» κατεδαφίζεται μέσω των κερδοσκοπικών και μνημονιακών, επιλογών μιας ολιγάριθμης νεοφιλελεύθερης κάστας συμφερόντων.

Στην απεργία αυτή οι εργαζόμενοι του κλάδου θα συμμετέχουμε με κυρίαρχα αιτήματα:

·        την άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου παραγωγής τσιμέντου στην Χαλκίδα με ταυτόχρονη επιστροφή όλων των άδικα απολυμένων συναδέλφων μας στις εργασίες τους.
·        και την διακοπή της ανώφελης κωλυσιεργούσας τακτικής που επιδεικνύει η ένωση των τσιμεντοβιομηχάνων, στην υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η ακολουθούσα αυτή τακτική, είναι ικανή από μόνη της να πυροδοτήσει την ανασφάλεια και να προκαλέσει περεταίρω τριγμούς, στις ήδη ανησυχητικά διαταραγμένες εργασιακές σχέσεις του κλάδου.

 Η ομοσπονδία μας θα σας ενημερώσει  άμεσα με νέα ανακοίνωσή της, για τον τρόπο και τον τόπο κινητοποίησης του κλάδου, σε συνάρτηση με τα πιο πάνω άμεσα αιτήματά μας. Επιπλέον θα φροντίσει το διάστημα αυτό, να συντονιστεί και  με το Εργατικό Κέντρο Χαλκίδος.

Ο άνθρωπος δεν φτιάχτηκε να πετάει, ούτε να σέρνεται… φτιάχτηκε να πατά περήφανα και όρθιος τη γη, φτιάχτηκε για να μπορεί να αγωνίζεται για το δίκαιο και την δημοκρατία. Οι εργαζόμενοι μέχρι σήμερα χάσαμε πολλές μάχες, πόλεμο όμως κανέναν…! 

Ο Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας

Ευάγγελος Χαντζιάρας             Γιώργος Χ. Αγγελόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Επιστροφή

ΙΣΟΚΡΑΤΟΥΣ "ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΙΚΟΣ" Εδάφιον 20

"...εγκατέστησαν πολίτευμα που να εκπαιδεύη τους πολίτας έτσι ώστε να θεωρούν την ακολασίαν δημοκρατίαν, την παρανομίαν ελευθερίαν, την αυθάδειαν ισονομίαν και την εξουσίαν του να κάμνη κανείς αυτά ευδαιμονίαν..."

Ουμπέρτο Εκο: Περί Δημοκρατίας

“Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει”.

“Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η μειοψηφία έχει άδικο. Σημαίνει πως, ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει ότι η πλειοψηφία έχει άδικο (ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο…”