15 Νοε 2013

Όταν ανοίξαμε τα μάτια μας, εμείς είχαμε την βίβλο και αυτοί την γη μας!

Συνάδελφοι-σσες,
Η συνολική μας προσπάθεια να βοηθήσουμε στους δύσκολούς καιρούς που βιώνουμε, μας οδήγησε να μετατρέψουμε, μέσω της προσφοράς μας «ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ» σε «ΔΟΓΜΑ ΠΛΑΤΗΣ» ..!


Ωστόσο, οι αποδέκτες των θυσιών μας και της υπερπροσφοράς μας, όταν τους ζητήσαμε (έπειτα από την συνεχιζόμενή οικονομική μας αιμορραγία, από τις πληγές που μας άνοιξε η μνημονιακή αθλιότητα) βοήθεια  αξίας 300 ευρώ, να ζεστάνουμε τις ελπίδες των παιδιών μας μακριά από μαγκάλια, μας απάντησαν ως πλασιέ των σαρκοβόρων μνημονιακών νόμων.


Αρχικά μας στέρησαν από την 1-04-2013, τα επιδόματα γάμου και ωρίμανσης (τριετίες), στην συνέχεια αφαίρεσαν  από τα εκκαθαριστικά πληρωμής των εργαζομένων τον τρόπο πληρωμής μας ( που ήταν η κλαδική ΣΣΕ εργασίας)  και εχθές μας ταχυδρόμησαν το μνημονιακό φιρμάνι που ακούει στο όνομα ΠΥΣ6/2012…, ένα φιρμάνι υπόδικο ως αντισυνταγματικό στο Συμβούλιο της Επικρατείας…


Το άγχος και ο ερασιτεχνισμός του σκηνοθέτη για την τελευταία πράξη, τον οδήγησε στο κλείσιμό της αυλαίας πριν παιχθεί η πρώτη πράξη του έργου…!

Εμείς ακούσαμε προσεκτικά πέρυσι τι έγραψε ο  Τζουζέππε Τομάζι ντι Λαμπεντούζα στο «Ο Γατόπαρδρος», φέτος ελπίζουμε να ακουστεί προσεκτικά τι είπε ο Yomo Kenyatta: 
«Όταν ήρθαν οι ιεραπόστολοί, εμείς οι αφρικανοί είχαμε την γη και αυτοί την βίβλο…. Μας έμαθαν να προσευχόμαστε με μάτια κλειστά…, και όταν τα ανοίξαμε εμείς είχαμε την βίβλο και αυτοί την γη μας…!


Μετά απ’ όλα αυτά δεν μπορεί κανένας εργαζόμενος να μην είναι τουλάχιστον δύσπιστος…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Επιστροφή

ΙΣΟΚΡΑΤΟΥΣ "ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΙΚΟΣ" Εδάφιον 20

"...εγκατέστησαν πολίτευμα που να εκπαιδεύη τους πολίτας έτσι ώστε να θεωρούν την ακολασίαν δημοκρατίαν, την παρανομίαν ελευθερίαν, την αυθάδειαν ισονομίαν και την εξουσίαν του να κάμνη κανείς αυτά ευδαιμονίαν..."

Ουμπέρτο Εκο: Περί Δημοκρατίας

“Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει”.

“Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η μειοψηφία έχει άδικο. Σημαίνει πως, ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει ότι η πλειοψηφία έχει άδικο (ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο…”