17 Ιουλ 2014

Αντίο συνάδελφε Γιάννη Βάτσα!

Η Ομοσπονδία Τσιμέντων, έπειτα από  την ανακοίνωση του θλιβερού γεγονότος που αφορούσε τον απρόσμενο χαμό του συνάδελφου μας Γιάννη Βάτσα συγκάλεσε έκτακτο Δ.Σ.
Εκεί αποφασίστηκε ομόφωνα, να παραστούν οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας μας στην Εξόδιο Ακολουθία που θα τελεστεί την Παρασκευή 19-07-2014 και ώρα 10.00 το πρωί, στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στον Βόλο, καταθέτοντας στεφάνι  στην μνήμη του εκλιπόντος συναδέλφου μας.

Τόσο με την παρουσία μας, όσο και με το παρόν ψήφισμα, εκφράζουμε από καρδιάς τα συλλυπητήρια όλων των εργαζομένων στον κλάδο, για τον πρόωρο και άδικο θάνατο του φίλου, συνάδελφου και μέλους του Δ.Σ της Ομοσπονδίας μας.
Την Παρασκευή, καθ’ όλο το  διάστημα που θα αποχαιρετούμε τον αγαπητό μας συνάδελφό στο τελευταίο του ταξίδι, η Ομοσπονδία μας αποφάσισε ομόφωνα, οι εργαζόμενοι στην ελληνική τσιμεντοβιομηχανία να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας (από 10.00 - έως  12.00) τιμώντας την μνήμη Του και παράλληλα μέσω αυτής θα  διαμαρτυρηθούν για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στον κλάδο, όπου οι εργαζόμενοι εντατικοποιούνται υπερβολικά, έπειτα από την δραματική μείωση των εργαζομένων, που έχει ως αποτέλεσμα την κατ’ αναλογία αύξηση των κινδύνων εργατικού ατυχήματος.  
Ο Γιάννης δεν είναι ο πρώτος συνάδελφος που θρηνούμε στην τσιμεντοβιομηχανία εξαιτίας  ενός τραγικού εργατικού ατυχήματος… ελπίζουμε όμως να είναι ο τελευταίος!
Η Ομοσπονδία, εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει κρούσει τον «κώδωνα» του κινδύνου για τις νέες επικίνδυνα διαμορφούμενες συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια, που μέσα σ’ αυτά κυριαρχεί η εργασιακή πίεση, ο αποδεκατισμός των εργαζομένων, η εντατικοποίηση, η εργασιακή ανασφάλεια και η συσσωρευμένη κόπωση. Καταστάσεις τέτοιες, οι οποίες συνεπικουρούμενες με τα πρωτόγνωρα  κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι εν μέσω κρίσης, δημιουργούν ένα επικίνδυνο και πολλές φορές θανατηφόρο μίγμα.
Ο Γιάννης ήταν ένα από τους πιο έμπειρους ηλεκτρολόγους στην τσιμεντοβιομηχανία, με 37 χρόνια υπηρεσίας και  εργαζόταν στο τσιμεντάδικο της «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ» στον Βόλο.
Ήταν ενεργό μέλος της κοινωνίας των πολιτών, με έντονη συνδικαλιστική δράση. Διατέλεσε ταμίας του Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας, ήταν  έφορος του Σωματείου Εργαζομένων της ΑΓΕΤ, αιρετός Αντιπρόσωπος στο Ε.Κ. Βόλου και μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Τσιμέντων.
Ο συνάδελφος μας έφυγε σε ηλικία 52 ετών, αφήνοντας πίσω του μία σύζυγο, δύο παιδιά και ένα μικρό εγγονάκι, που τον αγαπούσαν και θα τον θυμούνται για πάντα, όπως και όλοι εμείς που τον γνωρίζαμε και συνεργαστήκαμε μαζί του!
Φίλε Γιάννη η οικογένεια σου θα έχει πάντα δίπλα της, την μεγάλη οικογένεια των τσιμεντάδων και εσύ δεν θα λείψεις ποτέ από την βουή της φάμπρικας, τις καρδιές όλων μας και τις συζητήσεις των συναδέλφων και φίλων σου.
Συνάδελφε σου ευχόμαστε καλό ταξίδι και σου υποσχόμαστε από καρδιάς, να συνεχίσουμε τους αγώνες που μαζί δίναμε μέχρι χθες, έως ότου οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους αποκτήσουν το παρόν και το μέλλον που δικαιούνται και τους αξίζει…!
To Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Επιστροφή

ΙΣΟΚΡΑΤΟΥΣ "ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΙΚΟΣ" Εδάφιον 20

"...εγκατέστησαν πολίτευμα που να εκπαιδεύη τους πολίτας έτσι ώστε να θεωρούν την ακολασίαν δημοκρατίαν, την παρανομίαν ελευθερίαν, την αυθάδειαν ισονομίαν και την εξουσίαν του να κάμνη κανείς αυτά ευδαιμονίαν..."

Ουμπέρτο Εκο: Περί Δημοκρατίας

“Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει”.

“Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η μειοψηφία έχει άδικο. Σημαίνει πως, ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει ότι η πλειοψηφία έχει άδικο (ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο…”