5 Ιουν 2015

Συνάντηση της Ομοσπονδίας Τσιμέντων Ελλάδος με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη

                          Την Τετάρτη 27-05-2015, ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Ομοσπονδίας συναντήθηκαν με  τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη, τον οποίο ενημέρωσαν και συζήτησαν μαζί του, παρουσία και του επιστημονικού του  συνεργάτη,  τα σημαντικότερα από τα προβλήματα του κλάδου.
Η θέση του υπουργού  απέναντι στα προβλήματα που του εκθέσαμε θεωρούμε ότι ήταν εναρμονισμένη με την δική μας, αποδεχόμενος  την αναγκαιότητα άμεσης επίλυσής τους.
 
Παράλληλα  μας ζήτησε να του στείλουμε άμεσα αναλυτικό υπόμνημα, το οποίο αυτή την στιγμή διαμορφώνεται προκειμένου  να του αποσταλεί, καθώς επίσης και αντίγραφο της επιδημιολογικής μελέτης που έχει συνταχθεί από επιστημονική ομάδα για τον κλάδο.

Τα ζητήματα στα οποία αναφερθήκαμε ήταν τα πιο κάτω:

1. Στην απενεργοποίηση  του εργοστασίου παραγωγής τσιμέντου στην Χαλκίδα και την καταχρηστική απόλυση των εργαζομένων σ’ αυτό. Του δηλώσαμε πως η ομοσπονδία θα σταθεί δίπλα τους και θα στηρίξει με κάθε τρόπο όλες τις αποφάσεις των εργαζομένων, καθώς και αυτή που αφορά στην παραμονή τους  στον χώρο του εργοστασίου, υπερασπίζοντας το μέχρι την επαναλειτουργία του και την επιστροφή των πρωτόδικα δικαιωμένων εργαζόμενων στις θέσεις εργασίας τους.

2. στην προσφυγή μας στο ΣτΕ κατά του νόμου «Πετραλιά» (Ν.3655/08), μέσω του οποίου συγχωνεύθηκε το επικουρικό μας ταμείο (ΤΕΑΠΕΤ) στο ΕΤΕΑΜ παρά το ότι, σύμφωνα  με τεκμηριωμένες αναλογιστικές μελέτες, η βιωσιμότητα του ταμείου μας ήταν διασφαλισμένη.

3.  στον κοινωνικό πόρο, ο οποίος εισπράττεται από το ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ αλλά δεν αποδίδεται στο ΤΑΠΙΤ (κλάδος τσιμέντου ο οποίος μάλιστα έχει οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια) με αποτέλεσμα να έχει στερηθεί ο κλάδος τις κοινωνικές του παροχές, όπως αυτή των παιδικών κατασκηνώσεων και των δανείων προς τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε ανάγκη.

4. στην από το 2008 (Ν.3655/08, νόμος Πετραλιά) εκκρεμότητα του  διαχωρισμού της κινητής και ακίνητης περιουσίας του τέως ΤΕΑΠΕΤ στον κλάδο σύνταξης και στον κλάδο πρόνοιας, με αποτέλεσμα έως σήμερα να μην έχει αποδοθεί η ακίνητη περιουσία μας στο ΤΑΠΙΤ.

5. στον τρόπο υπολογισμού του «εφάπαξ», τον οποίο άφησε ατελή η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, με αποτέλεσμα να έχει καταστεί ουσιαστικά αδύνατη η καταβολή του στους δικαιούχους από 1-9-2013 δεδομένου ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα επακριβούς υπολογισμού του.

6. στην δικαστική προσφυγή μας στο ΣτΕ κατά της εξαίρεσης των εργαζόμενων υπαλλήλων στα γραφεία των εργοστασίων παραγωγής τσιμέντου (που είναι λιγότεροι από 200 στον κλάδο) από τα βαρέα και ανθυγιεινά, εξηγώντας του ότι την πράξη αυτή την θεωρούμε άδικη, επιλεκτική και καταχρηστική. Μια πράξη που καλύπτεται από μυστήριο και η οποία συντελέστηκε μια νύχτα στα υπόγεια του εθνικού τυπογραφείου κατ’ εντολή του διακεκριμένου «συνδικαλιστή» και υπουργού, Γ. Κουτρουμάνη!

7. Στις αλλαγές που έχουν συντελεστεί και που αφορούν στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης όσον αφορά στα βαρέα και ανθυγιεινά και που ουσιαστικά εξοντώνουν τους εργαζόμενους στην βαριά βιομηχανία.

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,
Συμφωνήσαμε από κοινού, ότι το σύνολο των θεμάτων που καταθέσαμε είναι επιλύσιμα και τα αιτήματα μας αναφορικά με αυτά δίκαια.
Επίσης ο υπουργός δεσμεύτηκε, πως έπειτα από την αποστολή των απαραίτητων έγγραφων στοιχείων, θα επανέλθουμε για την διευθέτηση τους.

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                             ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Επιστροφή

ΙΣΟΚΡΑΤΟΥΣ "ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΙΚΟΣ" Εδάφιον 20

"...εγκατέστησαν πολίτευμα που να εκπαιδεύη τους πολίτας έτσι ώστε να θεωρούν την ακολασίαν δημοκρατίαν, την παρανομίαν ελευθερίαν, την αυθάδειαν ισονομίαν και την εξουσίαν του να κάμνη κανείς αυτά ευδαιμονίαν..."

Ουμπέρτο Εκο: Περί Δημοκρατίας

“Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει”.

“Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η μειοψηφία έχει άδικο. Σημαίνει πως, ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει ότι η πλειοψηφία έχει άδικο (ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο…”