29 Μαΐ 2018

Ανακοίνωση Απεργίας..!

«Εργατική Συσπείρωση»

Συνδικαλιστική Παράταξη των εργαζομένων, στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ, εργοστάσιο Πάτρας 

Ανακοίνωση Απεργίας..!
Συνάδελφοι – σσες.
          Ακόμη και αυτοί που ζούσαν αγκαλιά με τις χίμαιρες (οι πεφτωσυννεφάκιδες), αντιλαμβάνονται σήμερα πως αυτοί που έχτισαν ένα μύθο γύρω από το όνομα τους, με την βοήθεια των τρωκτικών που σήμερα ροκανίζουν με λαιμαργία ότι με αγώνες και θυσίες κερδήθηκε από την εργατική τάξη, οι πολυδιαφημιζόμενοι ως «χαρισματικοί» μεσσίες της αερολογίας και της άγνοιας, δεν είναι τίποτα άλλο από τα εργαλεία αποδόμησης των εργασιακών δικαιωμάτων και του εισοδήματος των ανθρώπων του μόχθου. Οι Δούρειοι ίπποι ενός κόσμου που καταρρέει..!

Τα όπλα τους ήταν και είναι ο φόβος, το ψέμα, η συκοφαντία, η τρομοκρατία, η αήθης προπαγάνδα και εκείνοι οι διασπαστικοί μηχανισμοί, που στόχο έχουν να διαιρέσουν τους εργαζόμενους σε υπάκουους «νοικοκυραίους» και σε επικίνδυνους «επαναστάτες»..! Όμως οι επικίνδυνοι δεν είναι αυτοί που καταγγέλλουν τον βιασμό, ούτε εκείνοι που περιθάλπουν τα θύματα, είναι εκείνοι που τον διαπράττουν και εκείνοι που σιωπούν.

Επικίνδυνοί δεν είναι οι όμηροι αλλά οι δεσμώτες τους…!

Η σιωπή είναι συνενοχή και η αποδοχή του άδικου, συμμετοχή στην αδικία..!
Πάντα πίσω από μια «επανάσταση», υπήρχαν δυνάστες, καταχτητές και οι συνεργάτες τους..!
Οι εργαζόμενοι έχουν χρέος να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους και να αφαιρέσουν την ισχύ που εκχώρησαν σε κίβδηλους εξυπηρετητές και καριερίστες, με ξένα κόλλυβα.

Η συνδικαλιστική ισχύς δεν προσφέρεται για να εξυπηρετεί προσωπικά συμφέροντα, κλίκες και εργοδοτικά οφέλη, αλλά το μέλλον των εργαζομένων, των ανέργων και του λαού. Συνδικαλιστές δεν είναι αυτοί που σύρονται στον διάλογο αλυσοδεμένοι, αλλά αυτοί που μαζί με τους εργαζόμενους κομματιάζουν τις αλυσίδες τους..!

Ο  συνδικαλισμός δεν είναι νεκρός, λαβωμένος είναι και πρέπει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να τον περιθάλψουν και να τον προστατέψουν.
Ο κάθε εργαζόμενος είναι εν δυνάμει συνδικαλιστής, δεν υπάρχουν μεσσίες.., οι χομπίστες, οι «τουρίστες», και οι «εφημερεύοντες» συνδικαλιστές  όχι μόνο παρασιτούν εις βάρος των εργαζομένων, αλλά λειτουργούν και ως λάδι στα γρανάζια της σύγχρονης Προκρούστιας μηχανής..!

Οι απεργίες που καλούμαστε να υπηρετήσουμε δεν είναι χαμένη υπόθεση, είναι τα βήματα εκείνα που οδηγούν στην ολοκλήρωση της πορείας προς την νίκη των δίκαιων αιτημάτων μας, τα βήματα που οδηγούν στο μέλλον που μας ανήκει, στο χαμόγελο των παιδιών μας, των παιδιών εκείνων που σήμερα προσλαμβάνονται με μικρότερους μισθούς από αυτούς των γονιών τους, έχοντας προσόντα πολλαπλάσια.

Αν δεν είναι λοιπόν αυτός ο ορισμός της εκμετάλλευσης τότε ποιος είναι.., και οι μεσσίες που αποδέχονται αυτή την εκμετάλλευση, αν δεν είναι ο ορισμός της προδοσίας τότε ποιος είναι..;

Συνάδελφοι-σσες, η αυριανή απεργία, αφορά όλους τους εργαζόμενους, τόσο όσο αφορά τα επικοινωνούμενα αιτήματα της, όσο και ο χαρακτήρας της.

Όλοι αύριο υποχρεούμαστε να φωνάξουμε στους δρόμους, πως η πείνα είναι ντροπή.., και όσοι συνεργάζονται με τους φτωχοποιητές, εχθροί..! 

Οι εργαζόμενοι αύριο απαιτούν και διεκδικούν..:
1.    Αυξήσεις σε μισθούς – συντάξεις και κοινωνικές παροχές!
2.    Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων υποταγής!
3.  Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των ΣΣΕ, κανένας εργαζόμενος με μισθό κάτω από 715 ευρώ!
4.    Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας!
5.    Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας!
6.    Κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων – Το μάρμαρο να το πληρώσουν οι κροίσοι!
7.    Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας!
8.    Κατάργηση του νομού «Κατρούγκαλου»!
9. Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας με νόμο και των σχέσεων εργασίας τύπου «γαλέρας»!

Δεν θέλουμε ανάπτυξη με φτωχούς και εξαθλιωμένους εργαζόμενους και ένα λαό χειμαζομένο και εξαθλιωμένο, ούτε το θέλουμε, ούτε θα το επιτρέψουμε..!

Καλούμαστε όλοι και υποχρεούμαστε να είμαστε, αύριο Τετάρτη 30 – 05 – 2018 και ώρα 10:00 π.μ., στην συγκέντρωση του Ε.Κ.Π., γιατί είναι δικαίωμα και υποχρέωση μας, στο παρόν και το μέλλον μας.., είναι το καθήκον μας σ’ αυτούς που προηγήθηκαν και σ’ αυτούς που ακολουθούν..!

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετική και καυστική γραφή, όπως πάντα άλλωστε! Προσοχή στο λογότυπο, όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Επιστροφή

ΙΣΟΚΡΑΤΟΥΣ "ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΙΚΟΣ" Εδάφιον 20

"...εγκατέστησαν πολίτευμα που να εκπαιδεύη τους πολίτας έτσι ώστε να θεωρούν την ακολασίαν δημοκρατίαν, την παρανομίαν ελευθερίαν, την αυθάδειαν ισονομίαν και την εξουσίαν του να κάμνη κανείς αυτά ευδαιμονίαν..."

Ουμπέρτο Εκο: Περί Δημοκρατίας

“Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει”.

“Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η μειοψηφία έχει άδικο. Σημαίνει πως, ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει ότι η πλειοψηφία έχει άδικο (ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο…”