3 Απρ 2019

Σωματεία εργατών όχι των εργοδοτών! (VIDEO)

Δίνουμε σήμερα εδώ στη Ρόδο τη συνέντευξη τύπου γιατί θέλουμε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι της περιοχής και συνολικότερα για το συνέδριο που επιχειρεί να οργανώσει η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ εδώ στις 4 Απρίλη, στο ΡΟΔΟΣ ΠΑΛΛΑΣ ή όπου αλλού πάνε, με μεθόδους συνδικαλιστικής μαφίας. Μια ηγεσία που για τους πραγματικούς αντιπροσώπους που εκλέγονται από υπαρκτά σωματεία, είναι έκπτωτη από τις 24 Μάρτη. Γι’ αυτό συνδικαλιστικά στελέχη αυτές τις μέρες πραγματοποιούν περιοδείες, συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς.

Ανακοινώνουμε ακόμα ότι στις 3 του Απρίλη 7μμ στην πλατεία Κύπρου θα πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση και πορεία εδώ στην πόλη. Και σήμερα το βράδυ στις 7 θα γίνει πλατιά σύσκεψη σωματείων συνδικαλιστών και εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου. Γιατί για μας το συνέδριο της ΓΣΕΕ δεν αφορά κάποιους συνδικαλιστές ή μόνο όσους θα συμμετέχουν σε αυτό. Αφορά συνολικά την εργατική τάξη της χώρας. Αφορά τους εργαζόμενους της περιοχής που βασανίζονται από τους επιχειρηματικούς ομίλους, από την εντατικοποίηση, την εκμετάλλευση.
Τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα που συμπορεύονται με το ΠΑΜΕ, που δίνουμε κάθε μέρα τη μάχη της οργάνωσης της εργατικής τάξης, που παλεύουμε καθημερινά στην αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική, που εκλεγόμαστε μέσα από αυτούς τους αγώνες και με ζωντανές πραγματικές συλλογικές διαδικασίες των εργαζόμενων σε Εργατι­κά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα του τα­ξικού κινήματος, έχουμε καταγγείλει από την αρχή και θέλουμε και από εδώ να ενημερώσουμε την εργατική τάξη ότι: Αυτό το συνέδριο δεν έχει καμιά σχέση με συνέδριο εργατικής οργάνωσης.
Έρχονται εδώ στη Ρόδο για να είναι μακριά από τους αγώνες και τις αγωνίες της εργατικής τάξης. Για να μην αισθάνονται την πίεση των αγώνων, όπως την περίοδο της κρίσης που ο εργατόκοσμος έλεγε που είναι η ΓΣΕΕ;. Γιατί φοβούνται την παρουσία εργαζομένων;
Από αυτό, οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτε θετικό για τη ζωή τους και τα δικαιώματά τους. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ήταν και είναι μακριά από τις ανάγκες, τους προβληματισμούς, τους αγώνες της εργατικής τάξης.
Ρόδος 2019: Σωματεία εργατών όχι των εργοδοτών!
Συνέντευξη Τύπου Ομοσπονδιών και Ε.Κ. αντιπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ
Στιγμιότυπα από τις δράσεις και τη κινητοποίηση των συνδικάτων στην Καλαμάτα
Κινητoποίηση και παρεμβάσεις των Συνδικάτων στην Καλαμάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Επιστροφή

ΙΣΟΚΡΑΤΟΥΣ "ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΙΚΟΣ" Εδάφιον 20

"...εγκατέστησαν πολίτευμα που να εκπαιδεύη τους πολίτας έτσι ώστε να θεωρούν την ακολασίαν δημοκρατίαν, την παρανομίαν ελευθερίαν, την αυθάδειαν ισονομίαν και την εξουσίαν του να κάμνη κανείς αυτά ευδαιμονίαν..."

Ουμπέρτο Εκο: Περί Δημοκρατίας

“Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει”.

“Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η μειοψηφία έχει άδικο. Σημαίνει πως, ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει ότι η πλειοψηφία έχει άδικο (ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο…”