26 Μαρ 2019

Ο θάνατος του Ρήγα Φεραίου επήλθε από έρπητα

 
Συνάδελφοι-σσες, ο απολογισμός της τριετίας δεν ήταν τίποτε άλλο από την προσπάθεια κάποιων να  αποφύγουν να μιλήσουν για τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, που βλέπουν τις αποδοχές τους να μειώνονται συμφωνία τη συμφωνία και να εντατικοποιούνται στην εργασία τους μέρα τη μέρα..!
Από το 2010 μέχρι και σήμερα, δεν έχει υπάρξει καμία αύξηση στους μισθούς.
Η μοναδική αύξηση που έχουν δει οι εργαζόμενοί από τότε, είναι της εργασίας τους.
Δηλαδή, επιπλέον απλήρωτη εργασία.
Οι απαιτήσεις δε των εργοδοτών είναι γνωστές σε όλους, τόσο μέσω των προτάσεων που καταθέτουν στα  πρωτοβάθμια σωματεία, όσο και προς την Ομοσπονδία.
Απαιτούν συνεχώς μειώσεις και μάλιστα γενναίες, γιατί γνωρίζουν πως όσο υπάρχουν αυτοί που δίνουν, τόσο αυτοί θα μπορούν εύκολα να παίρνουν, με αντάλλαγμα χάντρες και καθρεφτάκια..!
Οδηγούμαστε στον δεύτερο χρόνο δίχως πρακτικό συμφωνίας και το μόνο που βρήκαν να μας πουν γι αυτό, είναι ότι ήταν το αποτέλεσμα της στρατηγικής τακτικής τους.
Μάλιστα, καταλάβαμε, η τακτική σας είναι να χάνουμε συνεχώς, να εντατικοποιούμαστε μειούμενοι και να μην παίρνουμε δραχμή επιπλέον κι ας παράγουμε περισσότερο..!
Παρατηρείται πως όταν πρέπει να μιλήσουν για τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων αποκτούν ένα κόμπο στον λαιμό, ενώ όταν πρόκειται να αναφερθούν σε συκοφαντίες γίνονται λαλίστατοι..!
Λαλίστατοι έγιναν στην Γενική Συνέλευση, κατά την διάρκεια συκοφαντικών αναφορών σε τρεις συνδικαλιστικές άδειες που δόθηκαν από την ομοσπονδία προς συνδικαλιστή της ομοσπονδίας το 2018 (Αγγελόπουλο Χ. Γεώργιο), όπου οι δύο αφορούσαν την παρουσία του σε Δ.Σ της Ομοσπονδίας και η μία σε κλήση κατάθεσης στο ειρηνοδικείο Χαλκίδας, ως μάρτυρας υπεράσπισης των εκεί εργαζομένων, δεδομένου ότι την προηγούμενη περίοδο ήταν γραμματέας της ομοσπονδίας και κατέθεσε για την περίοδο εκείνη… αιδώς Αργείοι..!
Ο «πρόεδρος» του σωματείου Δ. Καλαμίδας αφενός δεν είχε κανένα δικαίωμα να διακινεί δημόσια προσωπικά δεδομένα και έγγραφα της ομοσπονδίας χωρίς την άδεια του συνδικαλιστή που τα χρησιμοποιεί και του προέδρου της ομοσπονδίας που τα υπογράφει, προκειμένου να κατατεθούν στο γραφείο προσωπικού του εργοστασίου ως δικαιολογητικά απουσίας…, και αφετέρου δεν έχει καμία δικαιοδοσία να κάνει έλεγχο στις συνδικαλιστικές δράσεις μέλους του Δ.Σ της Ομοσπονδίας..!
Ίσως βέβαια, να μπερδεύεται λίγο επειδή αυτός βρίσκεται μόνιμα σε αγρανάπαυση και αεργία και ως εκ τούτου, δεν χρήζει ανάγκης συνδικαλιστικών αδειών..!
Εδώ βέβαια προκύπτει ένα σοβαρό θέμα, αν δεν του τα εκχώρησε η ίδια η εταιρία τα έγγραφα αυτά προς διευκόλυνση της συνεχούς προσπάθειας του στην σπίλωση χαρακτήρων, τότε θα υπάρχει κάποιος «ποντικός» που βάζει χέρι σε προσωπικά δεδομένα τον εργαζομένων που βρίσκονται στο γραφείο προσωπικού και του τα δίνει. Επ’ αυτού περιμένουμε μια επίσημη απάντηση από την εταιρία, με την ελπίδα στην επόμενη Γ.Σ να μη δούμε και ιατρικές γνωματεύσεις να γίνονται φέιγ βολάν στα χεράκια του…!
Και αφού λοιδόρησε την συνδικαλιστική δράση, είπε να μας μάθει και τα είδη του συνδικαλισμού που διδάσκουν στα ΙΕΚ Γαλλίας με παραδείγματα, έτσι μάθαμε πως υπάρχουν τα πιο κάτω είδη συνδικαλισμού και συνδικαλιστών:
α) ο αδιάφορος, δηλαδή αυτοί που δεν κάνουν τίποτα, κάθονται στο σπίτι τους και αποφασίζουν οι εργοδότες..!
β) ο επιθετικός, όπως αυτός που ασκούσαν οι Λουδίτες  (ένα κίνημα στην Αγγλία το 1811-1813 των οποίων  η καταστροφή των μηχανών δεν αποτελούσε αντίδραση απέναντι στις μηχανές αυτές καθ’ αυτές, αλλά οφειλόταν περισσότερο στα δεινά που οι ίδιοι υπέστησαν κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων πολέμων) λες και οι Λουδίτες ήταν συνδικαλιστές, σιγά μην ήταν και Μαρξιστές..!
γ) ο ευέλικτος, όπως αυτός που ασκούσαν οι επαναστάτες του 1821, που συζητούσαν μεταξύ τους και με τον τρόπο αυτό αποτίναξαν την σκλαβιά..! Κατά τα λεγόμενα του δηλαδή, ο θάνατος του Ρήγα Φεραίου επήλθε από έρπητα, κατά την 17ωρη διαπραγμάτευση του με τους Τούρκους..!
Συνάδελφοι-σσες, αυτές οι εκλογές για την ανάδειξη συνδικαλιστικών αντιπροσώπων στο Δ.Σ του Σωματείου είναι κρίσιμες γιατί σηματοδοτούν την ποιότητα του συνδικαλισμού και των συνδικαλιστών που επιθυμούμε.
Θα κρίνουν αν την επομένη των εκλογών  θα συμμετέχουμε όλοι και θα συναποφασίζουμε για το παρόν και το μέλλον μας, ή το προνόμιο αυτό θα τα εκχωρήσουμε σε ηγεμονίσκους που λειτουργούν εξωθεσμικά και αντικαταστατικά, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα.
Έχουμε καθήκον και υποχρέωση να συμμετέχουμε όλοι σε αυτές τις εκλογές.
Και πριν ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα θα πρέπει να αναλογιστούμε τα  εξής:
·    Ήταν θετικό που καταργήθηκαν (με τις πλάτες της Γ.Σ.Ε.Ε.) οι Συλλογικές συμβάσεις και το τμήμα διαιτησίας του ΟΜΕΔ μέσα σε μία νύχτα;
·        Πότε ήταν η τελευταία φορά που πήραμε αύξηση;
·      Μας αρέσει που η μείωση προσωπικού και η  εντατικοποίηση μας φέρνουν σε σημείο σωματικής και πνευματικής κατάρρευσης με κίνδυνο της ζωής μας;
· Μας αρέσει που τελευταία διεξάγεται μια σταδιακή αποδόμηση του συνδικαλιστικού κινήματος με απώλεια των κεκτημένων και θεσμοθετημένων δικαιωμάτων μας, που κάποιοι έχυσαν αίμα για να  τα κερδίσουν;
Συνάδελφε βαρδιάνε πιστεύεις πως αμείβεσαι δίκαια για τα ξενύχτια σου και την απώλεια της κοινωνικής σου ζωής τη τελευταία δεκαετία όταν:
1)   Η ένατη ώρα δε πληρώνεται υπερωριακά
2)  Η Κυριακή πληρώνεται με 50% προσαύξηση αντί 75% και η αργία με 2,50% αντί 2,75% και σου ζητάνε και πιο κάτω..
3) Η υπερφορολόγηση των υπερωριών και γενικά των αποδοχών- δώρων είναι τουλάχιστον άδικη, δεν μένει τίποτα να πάμε στις οικογένειες μας, σε συνάρτηση με το πάγωμα των αυξήσεων, την μείωση των πολυετιών και την κατάργηση του πριμ παραγωγικότητας.
4)   Η νυχτερινή απασχόληση τείνει να εξομοιωθεί μισθολογικά με τη πρωινή.
5)  Πιστεύεις πως αξίζει το κόπο να δίνεις τη ζωή σου όλη (κοινωνική και βιολογική) έναντι «πινακίου φακής»; 
Σκέψου αν άξιζαν τον κόπο όλες αυτές οι θυσίες τα τελευταία χρόνια και σκέψου τι άλλο σε περιμένει, καθότι η ιστορία μας έχει διδάξει πως όσο δεν αντιδρούμε η απομύζηση συνεχίζεται μέχρι τέλους. 
Η ιστορία του εργατικού κινήματος είναι πλούσια σε παραδείγματα εκμετάλλευσης και αγώνων…!

Στο ψηφοδέλτιο της «Εργατικής Συσπείρωσης» είναι όλοι ίσοι προς ίσους και ψηφίζονται όλοι απ΄όλους, δεν υπάρχουν αχθοφόροι ψήφων, για τον λόγο αυτό, όσοι συνάδελφοι επιλέξουν το ψηφοδέλτιο της Ε.Σ, να επιλέξουν και να τιμήσουν και τους 5 υποψηφίους συναδέλφους..!
ΜΗΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙΣ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Επιστροφή

ΙΣΟΚΡΑΤΟΥΣ "ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΙΚΟΣ" Εδάφιον 20

"...εγκατέστησαν πολίτευμα που να εκπαιδεύη τους πολίτας έτσι ώστε να θεωρούν την ακολασίαν δημοκρατίαν, την παρανομίαν ελευθερίαν, την αυθάδειαν ισονομίαν και την εξουσίαν του να κάμνη κανείς αυτά ευδαιμονίαν..."

Ουμπέρτο Εκο: Περί Δημοκρατίας

“Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει”.

“Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η μειοψηφία έχει άδικο. Σημαίνει πως, ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει ότι η πλειοψηφία έχει άδικο (ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο…”