2 Οκτ 2007

Τα πρωτόκολλα των «Σοφών της Γλοιών».



Στους 30αριδες και 40αριδες τα «βάρη» και της νέας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης

Οι σημερινοί 30αριδες και 40αριδές θα επωμιστούν το κόστος της νέας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που ετοιμάζει η Κυβέρνηση. Είναι η ίδια ηλικιακή ομάδα ασφαλισμένων που δέχθηκε επίσης τις δυσμενείς μεταρρυθμίσεις του 2002 με τον λεγόμενο ασφαλιστικό νόμο Ρέππα. Σε αυτή την εκτίμηση οδηγούν οι προτάσεις της «Επιτροπής Σοφών του Ασφαλιστικού» με επικεφαλής τον κ Ν. Αναλυτή ( Φωτογραφία) που αναμένονται να δημοσιοποιηθούν άμεσα Οι προτάσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που επισημαίνουν ότι δεν θα δεχθούν , όπως αναφέρουν σε ανακοινώσεις τους , αλλαγές που ανατρέπουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Σύμφωνα με τα σενάρια που θα προκύψουν μέσα από τις αλλαγές που θα προταθούν φαίνεται αυτές να έχουν και πάλι στο στόχο τους νέους ασφαλισμένους ,δηλαδή αυτούς που έχουν ασφαλιστεί για πρώτη φορά μετά το 1992 , οι οποίοι ήδη με τους προηγούμενους ασφαλιστικούς νόμους έχουν χρονικό όριο συνταξιοδότησης τα 65 χρόνια είτε εργάζονται στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα και οι συντάξεις τους θα είναι κάτω από τις σημερινές κατά 10%.

Για αυτή την κατηγορία οι νέες μεταρρυθμίσεις θα έχουν την εθελοντική παραμονή στην εργασία με «μπόνους» στην σύνταξη για παράταση του εργασιακού τους ,ενώ θα υπάρξουν και αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης που με το νόμο του 2002 υπολογίζεται στο 70% του συντάξιμου μισθού.

Επίσης από τις προτάσεις της επιτροπής Αναλυτή διαφαίνεται πρόθεση να τεθούν αλλαγές και στους προ του 1992 ασφαλισμένους –που ήταν σχετικά ευνοημένοι με το νόμο του 2002 ως προς τα όρια ηλικίας- με την ένταξη τους σε αυτούς που θα έχουν «μπόνους» στην σύνταξη για παραμονή στην εργασία πέραν των 65 χρόνων, αλλά και με μείωση του τρόπου υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών.

Για όλες τις άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων που είναι κοντά στην θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος σε βάθος 10ετίας θα γίνει προσπάθεια μέσα από τις νέες ρυθμίσεις να θεσπιστούν αντικίνητρα για την χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων που υπάρχουν στους προηγούμενους ασφαλιστικούς νόμους για πρόωρες συνταξιοδοτήσεις κυρίως μέσα από την χρήση της 35ετίας στον ιδιωτικό τομέα και της 25ετίας στον δημόσιο. Τα αντικίνητρα αυτά θα αφορούν το ποσό της σύνταξης που θα ενισχύεται σημαντικά μέσα από την παράταση του χρόνου εργασίας τους, αλλά και μείωση σε περίπτωση προώρων συνταξιοδοτήσεων. (από http://www.asfalisinet.gr/)


Σχόλιο εργαζόμενου.


«Οι «σοφοί» σύμβουλοι του ΣΕΒ όλα αυτά τα χρόνια που άπαντες ασελγούσαν (και ασελγούν) στα ταμεία ασφάλισης των εργαζομένων, που ήταν; ποιους συμβούλευαν να κάνουν τι; Τα χρήματα των ταμείων που εκμεταλλεύονταν και δεν απέδιδαν οι εργοδότες σας αγαπητοί σοφοί που βρίσκονται; Θα τα επιστρέψετε με τους νόμιμους τόκους τουλάχιστον;

Τα ερωτήματα αυτά τίθενται, διότι μόνο όταν συμφωνήσουμε πως η δικαιοσύνη είναι ανώτερη αξία από το σκληρό «πολιτικό χάρισμα», η ανθρωπότητα θα έχει προοδεύσει από τα δομημένα στην αναδόμηση

Αγαπητό υδροκέφαλο κράτος θα πρέπει να απολογηθείς για την κακοδιαχείριση των ταμείων, και να μας παρουσιάσεις τους διαχειριστές που όρισες για να υπερασπίσουν τα συμφέροντα τους. Θέλουμε όλοι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάντια των ασφαλιστικών ταμείων να υποχρεωθούν να εργασθούν στα ναυπηγεία, τις τσιμεντοβιομηχανίες, τα λατομεία, στην αποκομιδή απορριμμάτων. Έπειτα θέλουμε να έρθουν να μας προτείνουν σε ποια ηλικία θέλουν να συνταξιοδοτηθούν.

Τότε λοιπόν θα ανοίξουμε όποιο διάλογο θέλετε, διαφορετικά θα συζητάμε μέσω των αγώνων που θα δίνουμε, προκειμένου να υπερασπίσουμε πολλών χρόνων κόπους από μέρους μας και πολλών ετών ρεμούλα από μέρους σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Επιστροφή

ΙΣΟΚΡΑΤΟΥΣ "ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΙΚΟΣ" Εδάφιον 20

"...εγκατέστησαν πολίτευμα που να εκπαιδεύη τους πολίτας έτσι ώστε να θεωρούν την ακολασίαν δημοκρατίαν, την παρανομίαν ελευθερίαν, την αυθάδειαν ισονομίαν και την εξουσίαν του να κάμνη κανείς αυτά ευδαιμονίαν..."

Ουμπέρτο Εκο: Περί Δημοκρατίας

“Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει”.

“Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η μειοψηφία έχει άδικο. Σημαίνει πως, ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει ότι η πλειοψηφία έχει άδικο (ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο…”