16 Οκτ 2007

Ελελεύ !! ή ο εξορκισμός στο κακό.




Ο Γάλλος φιλόσοφος René Descartes ( Καρτέσιος ) στο φιλοσοφικό του σύγγραμμα « Λόγος περί μεθόδου » , ισχυρίζεται ότι η καλύτερα μοιρασμένη στο κόσμο αρετή είναι η ορθοφροσύνη ( bon sens ). Μάλιστα ο καθένας πιστεύει ότι την διαθέτει σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην επιζητεί περισσότερη.
Την αλήθεια της προτάσεως κανείς δεν πρόκειται να αμφισβητήσει, ακόμα και εάν διαισθάνεται την καλά κρυμμένη δόση ειρωνείας.
Μετά από αυτό γίνεται ίσως κατανοητό, το γιατί, των μετά την έρευνα ικανοποίησης των εργαζομένων εξελίξεων, στο επικοινωνιακό πεδίο του εργοστασίου.
Έρευνες για αίτια παρ’ ολίγον ατυχημάτων, που έρχονται μετά από αγωνιώδη χρονική αναμονή, για να αποφανθούν με στόμφο, μέχρι να ξανά-επανέλθουν για να ξανά-αποφανθούν και πάλι.
Κινήσεις και ανασχηματισμοί τμημάτων, που με πείσμα και ορμή ταύρων προωθούνται, υποσχόμενες οικονομική επιτυχία λαμπρών στόχων, στο πεδίο του οικονομικού ανταγωνισμού, κάνοντας άνω κάτω ωράρια και προγραμματισμούς, που αλλάζουν και κινούνται γρηγορότερα και από τον συμπαθή κόκορα της καμινάδας των παλιών τζακιών που αποτελεί έρμαιο στις ριπές του αναποφάσιστου και παγωμένου ανέμου.
Εμείς όλοι που μουδιασμένοι απορούμε πως τόσα χρόνια δεν είχαμε αντιληφθεί τόσες νέες αλήθειες και πρακτικές, ώστε να συντελέσουμε ακόμα ποιο πολύ στα οικονομικά θαύματα, ευχόμαστε καλή επιτυχία στις νέες προσπάθειες, και αναφωνούμε:
Ελελεύ συνάδελφοι Ελελεύ !!

Δημοσιεύθηκε από τον εργαζόμενο «ΕΠΙΚΟΥΡΟ»
Υ.Γ: Ο συνάδελφος «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ» τείνει να γίνει αναπόσπαστο μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας της ιστοσελίδας μας.
Προσεχώς θα ακολουθήσουν άρθρα που θα αφορούν δύο πρόσφατα παρ’ ολίγον ατυχήματα, που δεν ήσαν και τόσο παρ’ ολίγον!. Αν θα ήθελε κανείς να τα χαρακτηρίσει επιεικώς, θα τα χαρακτήριζε ως “ατύχημα υπό την «Θεία» αναγκαστική παρέμβασή λόγω διοικητικών αμελειών”, ήως ατύχημα υπό ευτυχή συγκυρία αναστολής θανάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Επιστροφή

ΙΣΟΚΡΑΤΟΥΣ "ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΙΚΟΣ" Εδάφιον 20

"...εγκατέστησαν πολίτευμα που να εκπαιδεύη τους πολίτας έτσι ώστε να θεωρούν την ακολασίαν δημοκρατίαν, την παρανομίαν ελευθερίαν, την αυθάδειαν ισονομίαν και την εξουσίαν του να κάμνη κανείς αυτά ευδαιμονίαν..."

Ουμπέρτο Εκο: Περί Δημοκρατίας

“Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει”.

“Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η μειοψηφία έχει άδικο. Σημαίνει πως, ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει ότι η πλειοψηφία έχει άδικο (ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο…”