3 Νοε 2007

Ιδού η Ρόδος !




Ο πραγματολογικός χαρακτήρας της πρότασης που ακολουθεί, εξαρτάται από το ουτοπικό της περιεχόμενο.

Η προσήλωση στο αποτέλεσμα και την αποτελεσματικότητα, της τεχνοκρατικού χαρακτήρα αντίληψης του management, αποτελεί αναμφισβήτητα ‘ ταμπού ’, που αγγίζει τα όρια στο να αποτελεί θέσφατο, και σαν τέτοιο επισύρει την νέμεση της αποξήρανσης του από τις επιρροές της ψυχοδυναμικής δημιουργικότητας, που σε τελευταία ανάλυση αποτελεί την πραγματική και αστείρευτη πηγή του πλούτου, ενώ φαίνεται να αποτελεί πρόσκαιρα, διακριτικό χαρακτηριστικό του πλουτισμού.

Αυτό στην απλή γλώσσα των μαθηματικών μπορεί να σημαίνει ότι δύο και δύο, σαφώς μπορούν να κάνουν όσο και πέντε μείον ένα. Το αποτέλεσμα επετεύχθη ποσοτικά, πλην όμως ποιοτικά το χάσμα φαντάζει αγεφύρωτο.

Σίγουρα μια απλή και μόνο επισκόπηση της περιρρέουσας ατμόσφαιρας στην ελληνική και επίκαιρη πραγματικότητα ( εργασιακά, συνταξιοδοτικά, εισοδηματική πολιτική ), θα καταδείξει την σαφή επιλογή του παραγωγικού κόσμου, και των εχόντων τα κατευθυντικά πηδάλια της ελληνικής οικονομικής ζωής, στην εύκολη άδικη και στείρα πρακτική του πέντε μείον ένα, και ότι η δημιουργική άνοιξη του δύο και δύο, παραμένει στη ζωή και τις επιδιώξεις του κόσμου της εργασίας, σε βαθμό ρομαντικής θεώρησης της πραγματικότητας και των αναμνήσεων του παρελθόντος.

Το μήνυμα είναι σαφές. Έχουμε απαίτηση και υποχρέωση να είμαστε και να παραμείνουμε αποτελεσματικοί, όσο και δημιουργικοί με όραμα και αναπτυξιακή δυναμική, πέρα από μια μίζερη, φοβική, και αμυντική, γραφειοκρατικού τύπου διαχείριση των απλών οικονομικών μαθηματικών, που σαν στόχο έχουν τον καρπό, αδιαφορώντας για το δέντρο.

Ο κόσμος της εργασίας απευθύνει την πρόσκληση – πρόκληση, σε ευήκοα και διορατικά ώτα:

Να κινηθούμε στο πνεύμα της προσθετικής επάξιας δημιουργίας.

Ιδού η Ρόδος !

Δημοσιεύθηκε από τον εργαζόμενο «ΕΠΙΚΟΥΡΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Επιστροφή

ΙΣΟΚΡΑΤΟΥΣ "ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΙΚΟΣ" Εδάφιον 20

"...εγκατέστησαν πολίτευμα που να εκπαιδεύη τους πολίτας έτσι ώστε να θεωρούν την ακολασίαν δημοκρατίαν, την παρανομίαν ελευθερίαν, την αυθάδειαν ισονομίαν και την εξουσίαν του να κάμνη κανείς αυτά ευδαιμονίαν..."

Ουμπέρτο Εκο: Περί Δημοκρατίας

“Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει”.

“Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η μειοψηφία έχει άδικο. Σημαίνει πως, ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει ότι η πλειοψηφία έχει άδικο (ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο…”