3 Μαΐ 2013

Ερώτηση Παφίλη στη Βουλή για τις ομαδικές απολύσεις στα Τσιμέντα Χαλκίδας(video)

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ του Υφυπουργού Εργασίας κ. Ν. Παναγιωτόπουλου σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Επικρατείας του Κ.Κ.Ε. κ. Παφίλη, σχετικά με την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ (LAFARGE) στην Χαλκίδα. 

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στις  25-4-2013, μια μέρα μετά την αρνητική εισήγηση του ΑΣΕ, με ψήφους πέντε κατά και μιας υπέρ, προς τον Υπουργό Εργασίας στο αίτημα της πολυεθνικής για ομαδικές απολύσεις. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απορριπτικής εισήγησης του ΑΣΕ, απαντά ο  Υφυπουργός Εργασίας, δεν αποδεικνύεται από τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης η μη βιωσιμότητά της.

Ο Υπουργός εργασίας κ. Ι. Βρούτσης εκδίδει απορριπτική απόφαση δεχόμενος την γνωμοδότηση του ΑΣΕ.
Στις 29-4-2013 η Lafarge προχώρησε σε 11 καταγγελίες συμβάσεων εργασίας κάνοντας χρήση του ορίου που της επιτρέπει ο νόμος περί ομαδικών απολύσεων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Επιστροφή

ΙΣΟΚΡΑΤΟΥΣ "ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΙΚΟΣ" Εδάφιον 20

"...εγκατέστησαν πολίτευμα που να εκπαιδεύη τους πολίτας έτσι ώστε να θεωρούν την ακολασίαν δημοκρατίαν, την παρανομίαν ελευθερίαν, την αυθάδειαν ισονομίαν και την εξουσίαν του να κάμνη κανείς αυτά ευδαιμονίαν..."

Ουμπέρτο Εκο: Περί Δημοκρατίας

“Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει”.

“Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η μειοψηφία έχει άδικο. Σημαίνει πως, ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει ότι η πλειοψηφία έχει άδικο (ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο…”