30 Απρ 2013

ΑΝ Η ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
ΚΑΙ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ
ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ  « ΧΑΛΥΨ »
                       
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ    ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ

Με  μια φωνή οι εργαζόμενοι του Σωματείου Τσιμέντων «ΧΑΛΥΨ» εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους τσιμεντεργάτες του εργοστασίου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στη Χαλκίδα. Με ομόφωνη απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης και χωρίς καμία δεύτερη σκέψη ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλες τις άλλες του κλάδου που θα θελήσουν να δώσουμε όλοι μαζί τον αποφασιστικό αγώνα που θα αποτρέψει τα σχέδια της πολυεθνικής LAFARGE.
Η απόφασή μας εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών που η Ομοσπονδία Τσιμέντου έχει αναλάβει με την απόφασή της στην ολομέλεια της 17/04/13   με σκοπό να εγερθεί όλος ο κλάδος ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ.
Πήραμε από τους συναδέλφους της Χαλκίδας το μήνυμα με την δυναμική προοπτική για όλους μας.
ΑΝ Η ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ.
Εξουσιοδοτούμε τη διοίκηση του Σωματείου μας να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, ακόμα και κινητοποιήσεις αν χρειαστεί, ώστε να βρεθούμε στις επάλξεις του αγώνα για τη σωτηρία των συναδέλφων μας Χαλκιδέων.
Η ενότητα και η αλληλεγγύη όλων των εργατών της χώρας θα είναι η απάντηση στις απολύσεις, στην ανεργία, στην καταστολή και στη βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική. Δεν θα κάμψουν την αγωνιστική μας διάθεση  για αξιοπρεπή ζωή και για ανατροπή όλων των σχεδίων του κεφαλαίου και των υπηρετών του .       

Με απόφαση Γενικής Συνέλευσης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Επιστροφή

ΙΣΟΚΡΑΤΟΥΣ "ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΙΚΟΣ" Εδάφιον 20

"...εγκατέστησαν πολίτευμα που να εκπαιδεύη τους πολίτας έτσι ώστε να θεωρούν την ακολασίαν δημοκρατίαν, την παρανομίαν ελευθερίαν, την αυθάδειαν ισονομίαν και την εξουσίαν του να κάμνη κανείς αυτά ευδαιμονίαν..."

Ουμπέρτο Εκο: Περί Δημοκρατίας

“Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει”.

“Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η μειοψηφία έχει άδικο. Σημαίνει πως, ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει ότι η πλειοψηφία έχει άδικο (ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο…”