20 Μαρ 2015

Συλλαλητήριο ενάντια στον ρατσισμό το Σάββατο 21 Μαρτίου



Το Σάββατο 21 Μάρτη είναι η παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού και πραγματοποιείται συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στη Πλατεία Γεωργίου, από συλλόγους και φορείς.
Ενώνουμε τη φωνή μας, με τις άλλες φωνές αλληλεγγύης και αντίστασης για μια κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα.

Αρνούμενοι να ανεχτούμε και να ζήσουμε (ντόπιοι και μετανάστες εργαζόμενοι) μια ζωή εξαναγκασμένη να σβήνει μοχθώντας από ήλιο σε ήλιο.
Πρέπει να προστατέψουμε τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, για να πάψουν να είναι τα συνήθη εξαθλιωμένα θύματα των πολέμων και της ανθρωποφάγου  νεοφιλελεύθερης εξαθλίωσης, που σαρώνει τις περισσότερες γωνιές του πλανήτη μας… να πάψουν να είναι η πρώτη ύλη στην κρεατομηχανή του άνομου και απάνθρωπου οικονομικού κέρδους, των ανθρωπόμορφων τεράτων..!

Το μεταναστευτικό δεν αντιμετωπίζεται ούτε με φράχτες, ούτε με στρατόπεδα συγκέντρωσης, ούτε με πνιγμούς στα παγωμένα νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου, ούτε με άγρια καταστολή.
Όσο παραμένουμε αδιάφοροι μπροστά στο έγκλημα, το αθώο αίμα θα μας στοιχειώνει!  
Η εγωιστική συμπεριφορά, το έλλειμμα συντονισμένης λαϊκής αντίστασης και συνδικαλιστικής παρέμβασης, θεριεύει τα κερδοφόρα καρτέλ των δουλεμπόρων και επιτρέπουν την δημιουργία ματωμένων και κατεστραμμένων τόπων.

Τόπων ομηρίας, ντροπής και ενοχής, όπως αυτοί της Μανωλάδας και της Χαλανδρίτσας, εκεί που δουλεύουν και σταυρώνονται ασταμάτητα μετανάστες Μπαγκλαντεσιανοί και  Ρουμάνοι για ένα κομμάτι ψωμί και μια χολή ελπίδα.
Άνθρωποι ναυάγια ενός υποκριτικού «νεοφιλελεύθερου πολιτισμού»,  που αν τολμήσουν να σηκώσουν το κεφάλι και να ανοίξουν το στόμα, φυλακίζονται, χτυπιούνται και πυροβολούνται με μίσος, ατιμώρητα.

Μέσω της ατιμωρησίας, της συνενοχής και της κοινωνικής ανοχής, οι μέντορες της απανθρωπιάς κλείνουν πονηρά το μάτι στον εκφασισμό της κοινωνίας  και μετατρέπουν σε κανονικότητα τον εκφοβισμό και τον βασανισμό μεταναστών και ντόπιων εργατών. 

Από τα φραουλοχώραφα της ντροπής, οδηγηθήκαμε στα πτηνοτροφεία της αποκτήνωσης και το δουλεμπόριο των κολίγων καλά κρατεί, στην γεωργική απασχόληση των μεταναστών εργατών… κι αν αυτό δεν είναι ρατσισμός, φασισμός και τα αποτυπώματα μιας κτηνώδους εργοδοτικής συμπεριφοράς και εμπορίας σαρκός, τότε τι είναι;

Συνεχίζουμε τον αγώνα ντόπιοι και μετανάστες εργαζόμενοι, ενωμένοι.
Απαιτούμε άμεσα από την κυβέρνηση να αλλάξει ριζικά το ρατσιστικό κατασταλτικό οπλοστάσιο νόμων και μεθόδων,  όπως το γνωρίσαμε μέχρι σήμερα απ’ τις συνένοχες μνημονιακές κυβερνήσεις των ερπόντων αποδομητών και υπάκουων οσφυοκαμπτών …!
Απαιτούμε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης και να ξηλωθούν οι μεσαιωνικοί ανθρωποφράχτες.

Να δοθεί Ιθαγένεια στα παιδιά των εργατών μεταναστών, που δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα παιδιά όλου του κόσμου… και να δρομολογηθεί η διαδικασία νομιμοποίησης των μεταναστών εργατών, να δοθεί άσυλο στους πρόσφυγες, στα θύματα  των επεκτατικών πολιτικών και των κερδοσκοπικών  πολέμων της άγριας δύσης, που παράγει δυστυχία, φτώχεια, δάκρυα  και έμπορους ψυχών.

Όταν μιλάμε για πρόσφυγες και μετανάστες, μιλάμε για ανθρώπους που αναζητούν, ότι αναζητούν όλοι οι άνθρωποι και οι λαοί της γης, αξιοπρέπεια και ελευθερία.

Ενώνουμε τη φωνή μας, φωνή αντίστασης και αγώνα απέναντι στο φασισμό και  τα τάγματα εφόδου της χρυσής αυγής που δολοφονούσε, ξυλοκοπούσε μετανάστες και Έλληνες αντιφασίστες, σκορπώντας φόβο και τρόμο στις γειτονιές και τις πόλεις της χώρας.
Εναντιωνόμαστε στου στυγερούς δολοφόνους του Παύλου Φύσσα  και δεκάδων άλλων μεταναστών. 

Το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα πρέπει να είναι παρόν σε όλη τη διαδικασία διερεύνησης και αποτροπής της δράσης της Χρυσής Αυγής. Πρέπει να είναι παρόν στη δίκη.

Να εμποδίσει κάθε απόπειρα συγκάλυψης του ρόλου προβεβλημένων προσώπων και κυρίως των σχέσεων της εγκληματικής τρομορατσιστικής οργάνωσης με το βαθύ κράτος, τα στελέχη του και των μηχανισμών του.  Ήρθε η ώρα η δικαιοσύνη να πάψει να είναι βραδυπορούσα, κωφή και μακάρια ασυγκίνητη, μπροστά στα εργασιακά, οικονομικά και ανθρωπιστικά εγκλήματα…!


Καμιά ανοχή στους δολοφόνους, παραδειγματική τιμωρία  των Ναζί της Χρυσής αυγής. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Σάββατο 21 Μάρτη στις 11:00 το πρωί στη ΠΛ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/ιών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Επιστροφή

ΙΣΟΚΡΑΤΟΥΣ "ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΙΚΟΣ" Εδάφιον 20

"...εγκατέστησαν πολίτευμα που να εκπαιδεύη τους πολίτας έτσι ώστε να θεωρούν την ακολασίαν δημοκρατίαν, την παρανομίαν ελευθερίαν, την αυθάδειαν ισονομίαν και την εξουσίαν του να κάμνη κανείς αυτά ευδαιμονίαν..."

Ουμπέρτο Εκο: Περί Δημοκρατίας

“Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει”.

“Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η μειοψηφία έχει άδικο. Σημαίνει πως, ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει ότι η πλειοψηφία έχει άδικο (ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο…”