7 Απρ 2015

Η Προσφυγή της Ομοσπονδίας Τσιμέντων στο ΣτΕ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ - ΤΕΧΝΙΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ   ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΣΟΛΩΜΟΥ 59 ΑΘΗΝΑ Τ.Τ. 10432-ΤΗΛ. 210 5233868-FAX. 2105240814
Email. Info@omtsim.gr
Αρ. Πρωτ. 2607                                                                      ΑΘΗΝΑ  3-4-2015
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ομοσπονδία μας (Ομοσπονδία Εργατών Τεχνιτών και Υπαλλήλων Τσιμέντων Ελλάδος), κατέθεσε αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθεί η υπ' αριθμ. Φ. 2019/12566/2511/2008 απόφαση της τότε υπουργού Απασχόλησης κας Φάνη Πάλλη Πετραλιά.
Με την πιο πάνω υπουργική απόφαση, επιβάλλεται μονομερώς ο διαχωρισμός του ΤΕΑΠΕΤ (Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Εταιρειών Τσιμέντων) σε δύο κλάδους, στον κλάδο σύνταξης ο οποίος ενσωματώθηκε στο ΕΤΕΑΜ (Ενιαίο Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών) και στον κλάδο πρόνοιας που ενσωματώθηκε στο ΤΑΠΙΤ (Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Ιδιωτικού Τομέα).

Η Ομοσπονδία μας απ’ την αρχή και πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου, υποστήριζε ότι τόσο ο νέος ασφαλιστικός νόμος (Ν. 3655/2008) όσο και η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση που εκδόθηκε κατ' εξουσιοδότηση του Ν. 3655/2008 είναι αντίθετη στα άρθρα 5, 22, 24 και 43 του Συντάγματος, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τον Ευρωπαϊκό Κώδικα Κοινωνικής Ασφάλισης (που κυρώθηκε από την Ελλάδα με το Ν. 1136/1981), την 102 Διεθνή Σύμβαση Εργασίας και την ελληνική νομοθεσία.

Η πιο πάνω απόφαση του υπουργείου, τέθηκε σε ισχύ δίχως να τεθεί υπόψη τους η μελέτη που πραγματοποίησε η ομοσπονδία, όπως απαιτείται από το Σύνταγμα και την νομοθεσία. Γεγονός που γεννά πολλά ερωτήματα για τις προθέσεις, αλλά και για την σοβαρότητα του σχεδιασμού του εν λόγο ασφαλιστικού εγχειρήματος .
Έπειτα από επτά σχεδόν χρόνια, από την προσφυγή μας στο ΣτΕ. Την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015, εκδικάστηκε εν τέλη η αίτηση που καταθέσαμε για την ακύρωση της υπ' αριθμ. Φ. 2019/12566/2511/2008 απόφασης.

Έπειτα από πολλά χρόνια αποδόμησης του ταμείου μας, η εμπιστοσύνη  μας προς την ελληνική δικαιοσύνη αναζωπυρώνει την αισιοδοξία και την ελπίδα μας. Την ελπίδα για την τελική επαναφορά των πραγμάτων στην κανονικότητα,  μέσω της αποκατάστασης αυτής της νομοθετικής αδικίας που μας επιβλήθηκε και  ενισχύθηκε από τους αντεργατικούς και αντικοινωνικούς μνημονιακούς νόμους και το PSI.

H αποδόμηση του ταμείου μας, που ιδρύθηκε το 1937, με την συμμετοχή των εργαζομένων και των εργοδοτών, όχι μόνο δεν είχε κανένα δημοσιονομικό όφελος, άλλα δημιούργησε και επιπλέον οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, στους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους του κλάδου μας.
Και αιτία των προβλημάτων αυτών είναι, ο αντισυνταγματικός προσεταιρισμός του, η κατάργηση της αυτοτέλειάς του και το αυτοδιοίκητο της ιδιωτικής περιουσίας του.

Ζητάμε και από την νυν Κυβέρνηση, επειδή δεν χρηματοδοτείτε το ταμείο μας με δημόσιους πόρους του κράτους, να αλλάξει άμεσα ο Νόμος αυτός που θέτει σε ομηρία το ταμείο (όπως και άλλα) και επιβάλει την διαίρεση και αφομοίωση του καταχρηστικά. Η χρηματοδότηση του ταμείου διεκπεραιώνεται μόνο με την  συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων, δηλαδή τους Εργαζόμενους, τους Εργοδότες και τους Συνταξιούχους, μέσω της καταβολής των εισφορών τους.

Όσα προβλήματα έχει αντιμετωπίσει το ταμείο μας μέχρι σήμερα, είναι προβλήματα που προκλήθηκαν έπειτα, από κυβερνητικές παρεμβάσεις και αποφάσεις διαγραφής χρεών προς αυτό.
Για το Δ.Σ
 Ο Πρόεδρος                                Ο Γενικός Γραμματέας
Ευάγγελος Χαντζιάρας                      Γιώργος Χ. Αγγελόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Επιστροφή

ΙΣΟΚΡΑΤΟΥΣ "ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΙΚΟΣ" Εδάφιον 20

"...εγκατέστησαν πολίτευμα που να εκπαιδεύη τους πολίτας έτσι ώστε να θεωρούν την ακολασίαν δημοκρατίαν, την παρανομίαν ελευθερίαν, την αυθάδειαν ισονομίαν και την εξουσίαν του να κάμνη κανείς αυτά ευδαιμονίαν..."

Ουμπέρτο Εκο: Περί Δημοκρατίας

“Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει”.

“Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η μειοψηφία έχει άδικο. Σημαίνει πως, ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει ότι η πλειοψηφία έχει άδικο (ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο…”