8 Απρ 2016

Χωνευτικό για την αλόγιστη κατανάλωση σανού


«Εργατική Συσπείρωση»

Ανακοίνωση

Σήμερα με την προσπάθεια τους να μοιράσουν μέσω ενός εκ των σταβλαρχών δύο μπάλες σανό στους εργαζόμενους, την πρότασή του ΟΜΕΔ του 2014 για την σύναψή κλαδικής συμφωνίας και την υπόγεια συμφωνημένη ΣΣΕ του 2015-16, με ευκολία διαπιστώνουμε την αδυναμία  διαχείρισης του εκλογικού του άγχους και τον συνδικαλιστικό τους ερασιτεχνισμό.

Αγαπητοί Σανέμποροι:

1.    Ζητάτε από τους εργαζόμενους να συγκρίνουν ανόμοια πράγματα. Την πρόταση του ΟΜΕΔ που δεν είναι κλαδική ΣΣΕ διότι δεν έγινε ποτέ αποδεκτή πρώτα απ’ όλα από τους εργοδότες γιατί τους υποχρέωνε να δίνουν στοιχεία παραγωγής και αυτό δεν το επιθυμούν για λόγους «ανταγωνισμού» (ούπς) και στην συνέχεια δεν έγινε αποδεκτή από την Ομοσπονδία, εφόσον δεν πέρασε ποτέ από το Δ.Σ και την Ολομέλεια… (τι άλλα)..!

2.    Αν ωστόσο θέλετε οι εργαζόμενοι να έχουν συγκριτικά στοιχεία, θα πρέπει να μοιράσετε την ΣΣΕ του 2012 και την πραξικοπηματική του 2015-16, τις οποίες έχουμε αναρτήσει στον tsimentas.blogspot.com με τους πίνακες που αφορούν την κάθε ειδικότητα.

3.    Αν σας ενδιέφερε το συμφέρον των εργαζομένων θα καλούσατε Γενική Συνέλευση για να ενημερωθούν, να αποφασίσουν και να εξετασθούν όλες οι παράμετροι και οι απόψεις με κατάθεση επιχειρημάτων και δεν θα αποφασίζατε κατά πλειοψηφία το τέλος του πολλαπλασιαστή του εισοδήματος που είναι οι πολυετίες και άλλα φαιδρά, συντεταγμένοι με τους σανέμπορους της ΑΓΕΤ, που βρίζατε με πάθος ως εργοδοτικούς στις Γενικές Συνελεύσεις και τους καταγγέλλατε που λογόκριναν τις ανακοινώσεις του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας (πες μου με ποιον κάνεις παρέα να σου πω κάτι.)..!

4.    Αν ήταν καλές τέτοιες συμφωνίες, που απαιτούν την άνευ όρων παράδοση και τον  απεμπολισμό των εργασιακών δικαιωμάτων, θα τις είχα συνάψει όλοι και δεν θα βρίσκονταν στα κάγκελα το εργατικό κίνημα..!

5.     Αφού  ενδιαφέρεστε ως διαχειριστές του Σανό για τους εργαζόμενους, γιατί δεν διακινείται και την «καταγγελία-παραίτηση» του Γραμματέα της Ομοσπονδίας που όταν τον πολεμούσαν οι ΑΓΕΤινοί (που τώρα συνεργάζεστε) απαιτώντας επί 3 χρόνια την παραίτηση του και τον υπέβαλαν σε λογοκρισία και συνδικαλιστικό βασανισμό, «κλαίγατε» με κροκοδείλια δάκρυα και στην συνέχεια βάλατε διεκπεραιωτή γραμματέα με διάρκεια ενός μηνός να υπογράψει το πραξικόπημα ..;

Όσοι κινούνται στις σκιές και αρέσκονται σε νυχτερινές συνάξεις, το μονό που μπορούν να προσφέρουν στους εργαζόμενους είναι ο εργασιακός μεσαίωνας και ΣΑΝΟ, πολύ σανό…!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Επιστροφή

ΙΣΟΚΡΑΤΟΥΣ "ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΙΚΟΣ" Εδάφιον 20

"...εγκατέστησαν πολίτευμα που να εκπαιδεύη τους πολίτας έτσι ώστε να θεωρούν την ακολασίαν δημοκρατίαν, την παρανομίαν ελευθερίαν, την αυθάδειαν ισονομίαν και την εξουσίαν του να κάμνη κανείς αυτά ευδαιμονίαν..."

Ουμπέρτο Εκο: Περί Δημοκρατίας

“Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει”.

“Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η μειοψηφία έχει άδικο. Σημαίνει πως, ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει ότι η πλειοψηφία έχει άδικο (ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο…”