5 Μαΐ 2016

Γενική Απεργία

«Εργατική Συσπείρωση»
Ανακοίνωση
Η παγκοσμιοποίηση και ο νεοφιλελευθερισμός, συνθέτουν μια σύγχρονη προκρούστεια κλίνη, που επάνω της αλυσοδένεται ο ελεύθερα σκεπτόμενος άνθρωπος.
Σκοπός της μακάβριας αυτής διαδικασίας είναι η παραγωγή του τυποποιημένου, άβουλου εργαζόμενου.
Οι χειριστές του φρικαλέου μηχανισμού, έχουν ντυθεί την τήβεννο της «δημοκρατίας» και έχουν μασκαρευτεί με το προσωπείο του «κοινού» συμφέροντος. Έτσι μεταμορφωμένοι, διαπράττουν το επαίσχυντο μακάβριο έργο τους, κραδαίνοντας απειλητικά την ρομφαία των ελεγχόμενων και κατευθυνόμενων "δημοκρατικών θεσμών".

Όλοι εμείς, οι πολίτες αυτού του τόπου, μπορούμε να ακυρώσουμε το πείραμα «Φάρμα των Ζώων» και να ακυρώσουμε μια για πάντα το δόγμα, «Όλα τα ζώα είναι ίσα… όμως κάποια ζώα είναι πιο ίσα απ’ τα άλλα».
Επιθυμία όλων αυτών που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, είναι να μας καταστήσουν φτηνές βιολογικές μηχανές παραγωγής και συσσώρευσης πλούτου έως τα βαθιά μας γεράματα.
Η ανταμοιβή του ισόβιου μόχθου μας θα είναι αυτό που περιγράφεται από τον Βάρναλη, « Στον γάιδαρο εδώσανε ένα δεμάτι σανό…. Σύνταξη, τόσων χρονών!».
Επιθυμούν για εμάς έναν ελεήμονα παροπλισμό, με κόστος τόσο, ώστε να επιτρέπει την οριακή επιβίωση του «γηρασμένου» εργατικού πληθυσμού.
Επιχειρούν τον ελεγχόμενο και αθόρυβο θάνατο των συνταξιούχων. Αυτή είναι η μοίρα που επιφυλάσσουν για όλους εμάς!
Βιώνουμε τον προπομπό του θανάτου, όλων των απόμαχων του κακοπληρωμένου μόχθου, με το νέομνημονιακό ασφαλιστικό. Αυτό όμως δεν θα συμβεί, γιατί δεν θα το επιτρέψουμε, γιατί θα είμαστε εκεί που ανήκουμε, στους δρόμους των αγώνων.
Θα συναντηθούν οι δρόμοι μας στην βουλή, για να αποτρέψουμε την ψήφιση του νομοσχεδίου της ντροπής και την κακοποίηση της ζωής μας.
Θα είμαστε όλοι εκεί να καταφέρουμε στην σαρκοφάγα μηχανή και τους εξυπηρετητές της το θανάσιμο πλήγμα που ετοιμάζουν για εμάς.
Εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές και συνταξιούχοι θα ξεχυθούμε στους δρόμους σαν ορμητικό ποτάμι. Ποτάμι ικανό να παρασύρει τα απάνθρωπα σχέδια των αρχιτεκτόνων της σύγχρονης δουλείας, της τρόμο-σύνταξης της αναξιοπρεπούς οριακής επιβίωσης. Ήρθε η ώρα να οικοδομήσουμε το ανθρώπινο τείχος που επάνω του θα τσακιστούν οι ανέντιμες προθέσεις των άβουλων βουλευτών.
Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, θα είμαστε όλοι στους δρόμους να ακυρώσουμε τα μακάβρια σχέδια τους…! Ή Εμείς, ή αυτοί… Εμείς…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Επιστροφή

ΙΣΟΚΡΑΤΟΥΣ "ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΙΚΟΣ" Εδάφιον 20

"...εγκατέστησαν πολίτευμα που να εκπαιδεύη τους πολίτας έτσι ώστε να θεωρούν την ακολασίαν δημοκρατίαν, την παρανομίαν ελευθερίαν, την αυθάδειαν ισονομίαν και την εξουσίαν του να κάμνη κανείς αυτά ευδαιμονίαν..."

Ουμπέρτο Εκο: Περί Δημοκρατίας

“Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει”.

“Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η μειοψηφία έχει άδικο. Σημαίνει πως, ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει ότι η πλειοψηφία έχει άδικο (ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο…”