9 Μαΐ 2016

Σανέμποροι - Μουρουνελαιολαδέμποροι

«Εργατική Συσπείρωση»
Ανακοίνωση
Έπειτα από 48ωρη απεργία και 3ήμερες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, οι εξαφανισμένοι απ' όλα αυτά συνδικαλιστές, αντί σήμερα να βγάλουν ανακοίνωση που να αναφέρεται στους 3ήμερους αγώνες των εργαζομένων και των συνδικάτων, έβγαλαν ανακοίνωση για να εκφράσουν τον ρεβανσισμό, τον ηγεμονισμό και τον αμοραλισμό που τους δηλητηριάζει...!

"Συνάδελφοι-σσες, η Διοίκηση του σωματείου νοιώθει την ηθική υποχρέωση να ενημερώσει τα μελή του σωματείου μας και να επισημάνει τα εξής.

1.     Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος, είναι υπεύθυνος να ασκεί Διοίκηση ως υπέρτατη τούτου αρχή, εκπροσωπώντας το σωματείων νομικός ενώπιων των Αρχών, διασφαλίζοντας την αρτιότητα και εύρυθμη λειτουργία του Σωματείου μας.
2.     Ο Γεν. Γραμματέας και Αν. Γραμματέας, διευθύνει το γραφείο, είναι υπεύθυνος για την φύλαξη των επισήμων εγγράφων και αρχείων ηλεκτρονικής ή απλής μορφής του σωματείου μας, αλλά και για τον έλεγχο οποιονδήποτε εισερχόμενων και εξερχόμενων εγγράφων.
3.     Ο Ταμίας, είναι υπεύθυνος για την άρτια οικονομική διαχείριση των ταμιακών διαθεσίμων αλλά και οικονομικών αρχείων.

Για τους λογούς τους παραπάνω, όπως είθισται από την ίδρυση του σωματείου μας, πρόσβαση στον χώρο του σωματείου, για λόγους λειτουργικότητας έχουν, ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, ο Γραμματέας και ο Ταμίας του σωματείου, όπως και τα υπόλοιπα μελή του Δ.Σ μετά από συνεννόησή με το Προεδρείο και την Γραμματεία του σωματείου μας.

   Η δημοκρατία δεν κινδυνεύει όταν υπάρχουν αρχές και ορατοί κανόνες λειτουργικότητας, αλλά κινδυνεύει όταν επικρατεί αναρχία, χυδαιότητα και λεκτικός βαρβαρισμός.
«Ο δίχως αρετή άνθρωπος είναι το πιο ανόσιο και το πιο βάρβαρο πλάσμα.»"
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας

«Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ' εὐτελείας καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας»

Η ανυπακοή και η «αναρχία», στα μάτια όποιου έχει διαβάσει ιστορία, είναι η προπατορική αρετή του ανθρώπου. Από την ανυπακοή γεννήθηκε η πρόοδος και η δημοκρατία.
          Ενώ από την υπεροψία, την φιλαυτία, τον αυταρχισμό και το ψέμα γεννήθηκαν κλειδοκράτορες και ερπύστριες!
          Η αλλοίωση των άρθρων του καταστατικού μέσω της επιλεκτικής περικοπής, καταστρατηγεί το νόημα τους, πράξη που επ’ ουδενί σηματοδοτεί προσήλωση σε κανόνες και αρχές, αλλά «χυδαιότητα και βαρβαρισμό».
          Εν μέσω ακατάσχετης νομοφιλοσοφικής μπουρδολογίας, αχαμνών επιχειρημάτων και ερασιτεχνικής «κοπτοραπτικής», επιχειρείται η δημιουργία εντυπώσεων περί υπέρτατων αρχών, προέδρου και αντιπροέδρου (από πότε ο αντιπρόεδρος είναι «υπέρτατη αρχή»..;) και η νομιμοποίηση του νεοσύστατου σώματος της συνδικαλιστικής χωροφυλακής.
          Όμως το παραμύθι για να υπάρξει δεν αρκούν οι 7 νάνοι, χρειάζεται και Χιονάτη! Και η Χιονάτη στην περίπτωση αυτή είναι το Καταστατικό του Σωματείου.
          Έτσι, όποιος νοιώθει ότι φέρει την «ηθική υποχρέωση να ενημερώσει τα μέλη του Σωματείου» για το τι προβλέπει το καταστατικό, καλά θα κάνει να μοιράσει το ίδιο το καταστατικό και όχι την αυθαίρετη ερμηνεία του..!

ΑΡΘΡΟΝ 25ον Το Διοικητικόν Συμβούλιον δύναται να συντάξει εσωτερικόν κανονισμόν δια του οποίου θα καθορίζονται λεπτομερέστερον τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των μελών ως και ο τρόπος διεξαγωγής των εργασιών του σωματείου, ο οποίος όμως θα επικυρωθεί υπό της Γενικής Συνελεύσεως. (Πότε η Γενική Συνέλευση επικύρωσε τέτοιους κανονισμούς και συμπεριφορές, και αφού δεν επικύρωσε, ποιοι είναι οι χυδαίοι…;)

Πάμε τώρα να δούμε ποιός είναι το αφεντικό…

ΑΡΘΡΟΝ 10ον  1.    Η Γενική Συνέλευσις των μελών αποτελούσα το κυρίαρχον και αποφασιστικόν σώμα αυτού.

ΑΡΘΡΟΝ 18ον Η Γενική Συνέλευσις των μελών είναι το ανώτατο όργανο του σωματείου και επιλαμβάνεται όλων των ζητημάτων εχόντων σχέσιν με το σωματείον, ήτοι: ..…
ΑΡΘΡΟΝ 13ον Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι το εκτελεστικόν όργανον του σωματείου και 1. Εκτελεί τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των μελών του σωματείου…

Πάμε τώρα στα Αρχηγιλίκια…

ΑΡΘΡΟΝ 15ον Ο Πρόεδρος του σωματείου ως υπερτάτη τούτου αρχή (και όχι ο αντιπρόεδρος) εκπροσωπεί το σωματείον νομικώς καθ’ όλες αυτού τις σχέσεις ενώπιον των Αρχών κ.λ.π. Δικαστικών, Διοικητικών, Εκκλησιαστικών, Προξενικών. Ο Πρόεδρος καλεί και διευθύνει τις συνεδριάσεις της Διοικήσεως και τις Γενικές Συνελεύσεις των μελών, υπογράφει μετά του Γενικού Γραμματέως τα πρακτικά των Γενικών Συνελεύσεων, τα εντάλματα και γραμμάτια εισπράξεων ως και παν εξερχόμενων εγγράφων. Τον Πρόεδρον κωλυόμενον ή απόντα αναπληροί ο Αντιπρόεδρος.

ΑΡΘΡΟΝ 16ον Ο Γεν. Γραμματέας διευθύνει το γραφείον, φυλάττει το αρχείον και την σφραγίδα του σωματείου, διενεργεί την αλληλογραφίαν και υπογράφει μετά του Προέδρου τα έγγραφα, τα πρακτικά των Γενικών Συνελεύσεων και τα εντάλματα πληρωμών και εισπράξεων. Τον Γεν. Γραμματέα κωλυόμενο ή απόντα αναπληροί ο αναπληρωτής Γεν. Γραμματεύς. (ποιο ηλεκτρονικό αρχείο, ποια επίσημα και ανεπίσημα έγγραφα και ποιο έλεγχο εισερχομένων και εξερχομένων..;)

ΑΡΘΡΟΝ 17ον Ο Ταμίας ενεργεί όλες τις εισπράξεις των πόρων του σωματείου με διπλότυπους αποδείξεις, οι οποίες φέρουν την σφραγίδα του σωματείου και την υπογραφήν του εισπράττοντος και όλες τις πληρωμές κατόπιν ενταλμάτων υπογεγραμμένων υπό του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέως. Ο Ταμίας οσάκις κληθεί υπό της Διοικήσεως συντάσσει λεπτομερή απολογισμόν τις διαχειρίσεώς του και υποβάλλει τούτον εις αυτήν. Ο Ταμίας είναι υπόλογος και υπέχει ποινικήν και αστικήν ευθύνην για πάσαν απώλειαν χρημάτων ή πληρωμών άνευ εντάλματος.. κλπ.

Οι εργαζόμενοί έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να λάβουν γνώση του καταστατικού του σωματείου τους άλλα και του νόμου 1264/82 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, για τον λόγο αυτό από σήμερα θα είναι και τα δύο αναρτημένα στον «Τσιμεντά», tsimentas.blogspot.comΣε όποιον εργαζόμενο δεν έχει ηλεκτρονική πρόσβαση, θα δοθούν εκτυπωμένα.

 Κι επειδή τελευταία ο Αριστοτέλης και οι λοιποί αθώοι πρόγονοι μας διασύρθηκαν αρκετά, θα περιοριστούμε στην δική μας σκέψη και συμπεράσματα.


Υπάρχουν δυο σχολές συνδικαλιστών, αυτοί που οδηγούν τους εργαζόμενους στον γκρεμό και έχουν προσωπικά οφέλη και οι συνδικαλιστές που οδηγούνται για τους εργαζόμενους στον γκρεμό και βγάζουν φτερά…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Επιστροφή

ΙΣΟΚΡΑΤΟΥΣ "ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΙΚΟΣ" Εδάφιον 20

"...εγκατέστησαν πολίτευμα που να εκπαιδεύη τους πολίτας έτσι ώστε να θεωρούν την ακολασίαν δημοκρατίαν, την παρανομίαν ελευθερίαν, την αυθάδειαν ισονομίαν και την εξουσίαν του να κάμνη κανείς αυτά ευδαιμονίαν..."

Ουμπέρτο Εκο: Περί Δημοκρατίας

“Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει”.

“Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η μειοψηφία έχει άδικο. Σημαίνει πως, ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει ότι η πλειοψηφία έχει άδικο (ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο…”