26 Σεπ 2019

Ηχηρή ήταν η απάντηση στην κυβέρνηση και στους εντολοδόχους της εργοδότες, με όπλο την μορφή πάλης που μάταια προσδοκούν να καταργήσουν: Τα συνδικάτα και την απεργία!



Ηχηρή ήταν η απάντηση στην κυβέρνηση και στους εντολοδόχους της εργοδότες, με όπλο την μορφή πάλης που μάταια προσδοκούν να καταργήσουν: Τα συνδικάτα και την απεργία!

Χιλιάδες ήταν οι απεργοί σε όλη τη χώρα από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. 
Χιλιάδες οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν μαζί με συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, φοιτητές και σπουδαστές στις χτεσινές απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών συνδικάτων σε δεκάδες πόλεις όλης της Ελλάδας δίνοντας ηχηρή απάντηση στο αντιλαϊκό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, έστειλαν μήνυμα ξεκάθαρης και μαζικής καταδίκης της επίθεσης της κυβέρνησης και του κεφαλαίου στους μισθούς, στις Συλλογικές Συμβάσεις και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Οι εργαζόμενοι συντάχθηκαν με τις αποφάσεις δεκάδων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών, εκατοντάδων συνδικάτων σε όλη τη χώρα, που «έκαναν πέρα» την άθλια υπονομευτική τακτική της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, με την αποφασιστικότητα σωματείων που οργάνωσαν απεργιακές συγκεντρώσεις, κόντρα και στη στάση εκείνων των λίγων διοικήσεων Εργατικών Κέντρων που συντάχθηκαν με το απεργοσπαστικό σχέδιο της συνδικαλιστικής μαφίας, χιλιάδες εργαζομένων, λαού και νεολαίας βροντοφώναξαν «Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!», απαιτώντας σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής.
Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις της χώρας χαιρετίζουν τους χιλιάδες απεργούς που συμμετείχαν στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις, κόντρα στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, στην εργοδοτική τρομοκρατία και τη λυσσασμένη μάχη που έδωσε η συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ προκειμένου να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου.
Η χτεσινή απεργία είναι μία πρώτη ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση και τις εργοδοτικές ενώσεις, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Είναι απάντηση με το όπλο μας και την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα συνδικάτα μας και την απεργία.
Η παρούσα υπάκουη κυβέρνηση, με το πολυνομοσχέδιο που έχει καταθέσει, έρχεται με «φόρα» να υλοποιήσει το υπόλοιπο τμήμα από τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας, να ολοκληρώσει ό,τι δεν πρόλαβε να τελειώσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Η ανάπτυξή τους προϋποθέτει το τσάκισμα των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων.
Με το πολυνομοσχέδιο επιχειρείται να μετατραπούν μεγάλες γεωγραφικές περιοχές σε "οικονομικές ζώνες" φτηνής εργατικής δύναμης, να συμπιεστούν παραπέρα οι μισθοί, να καταργηθεί ό,τι απέμεινε από τις Συλλογικές Συμβάσεις, να ιδιωτικοποιηθεί η Κοινωνική Ασφάλιση, να περιοριστούν δραστικά οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, να μπουν ισχυρά εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας».
Η μαζική συμμετοχή στην απεργία δίνει την κατεύθυνση για την συνέχιση και  κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων μέχρι την τελική ανατροπή των αντεργατικών τους σχεδίων.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα εντείνουν και θα δυναμώσουν τον αγώνα τους, θα  ενημερώσουν με κάθε δυνατό τρόπο τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους φοιτητές και τους αυτοαπασχολούμενους, θα φτάσουν σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, με Γενικές Συνελεύσεις, συζητήσεις, με ανοιχτές συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων (γιατί τα σωματεία που δεν έχουν να κρύψουν τίποτα από τους εργαζόμενους και δεν επιδίδονται σε κολοτούμπες έτσι κάνουν) και θα πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις για τη συνέχεια.
Οι εργαζόμενοι οφείλουν να γυρίσουν την πλάτη στον υπονομευτικό και απεργοσπαστικό ρόλο της προδοτικής - εργατοπατερίστικης και απαξιωμένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ και να αγωνιστούν μαζί με τα ταξικά συνδικάτα για το παρόν και το μέλλον τους.
Η κινητοποίηση των εργαζομένων στην Πάτρα ήταν μαζική και μαχητική.
Μεγάλο πλήθος εργαζομένων συγκεντρώθηκε στο Εργατικό Κέντρο, το οποία στην συνέχεια διαμαρτυρήθηκε διαδηλώνοντας στους δρόμους της πόλης με μαζική πορεία με μπροστάρη τον Δήμαρχο Πατρέων  Κώστα Πελετίδη και την Διοίκηση του Ε.Κ.Π.
Δεκάδες σωματεία και πλήθος απεργών και διαδηλωτών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Δημοσίου, συντασσόμενοι με τους χιλιάδες αγωνιζόμενους σε όλη την χώρα,  προσθέτοντας την δική τους  ηχηρή απάντηση στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο, με μια μαχητική απεργιακή συγκέντρωση και ένα συλλαλητήριο με παλμό.
Την απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο άνοιξε ο πρόεδρος του ΕΚΠ, Κώστας Σπανός, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, ο Γιώργος Παπασπυρόπουλος από τον Σύλλογο Εργαζομένων Τραπεζών Αγροτικής - Πειραιώς και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος.
Στην κεντρική ομιλία του Βασίλη Βασιλείου, μέλους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και πρόεδρο του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού, επισημάνθηκε πώς: «Είναι δεκάδες σήμερα τα Σωματεία από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που από το πρωί δίνουν τη μάχη της απεργίας σε κάθε χώρο δουλειάς και επιχείρηση, εκατοντάδες συνδικαλιστές που ρίχτηκαν στη μάχη της απεργιακής φρουράς. Αυτή η μάχη είναι παρακαταθήκη για τη συνέχεια, μπορεί να αποτελέσει σήμερα βήμα κλιμάκωσης του αγώνα».. προκειμένου «να οργανωθούν ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο, σε κάθε επιχείρηση. Να πυκνώσουν οι συσκέψεις, οι συνελεύσεις, η συλλογική δράση. Αυτά είναι τα όπλα μας και δεν τα παραδίδουμε!».
Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης. Σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Επιτίθενται στους εργαζόμενους, οι εργαζόμενοι αντιδρούν και με το δίκιο τους, κι εμείς, ως δημοτική αρχή, είμαστε δίπλα τους, όπως ήμαστε όλα τα χρόνια υποστηρίζοντας τα αιτήματά τους. Οι πόλεις χτίζονται από αυτούς που εργάζονται και όχι από αυτούς που κάνουν μπίζνες στην πλάτη τους».
Η παράταξή μας χαιρετίζει όσους εργαζόμενους απήργησαν αγωνιζόμενοι αλληλέγγυα προς τους συναδέλφους τους σε όλη την χώρα, σε αντίθεση με όλους εκείνους που λειτούργησαν απεργοσπαστικά, στηρίζοντας τους αντεργατικούς νόμους, την εκμετάλλευση και τους εργατοπατέρες που τους τάζουν χάντρες και καθρεφτάκια.
Δηλαδή εκείνους που δεν διστάζουν να  παρασιτούν εις βάρος τους απολαμβάνοντας τα προνόμια που τους προσφέρονται απλόχερα από τους εργοδότες, προτρέποντας τους εργαζόμενους κι από πάνω να βάλουν πλάτη στην πλάτη, για ένα πακέτο μακαρόνια και μια οκά φακές.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Επιστροφή

ΙΣΟΚΡΑΤΟΥΣ "ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΙΚΟΣ" Εδάφιον 20

"...εγκατέστησαν πολίτευμα που να εκπαιδεύη τους πολίτας έτσι ώστε να θεωρούν την ακολασίαν δημοκρατίαν, την παρανομίαν ελευθερίαν, την αυθάδειαν ισονομίαν και την εξουσίαν του να κάμνη κανείς αυτά ευδαιμονίαν..."

Ουμπέρτο Εκο: Περί Δημοκρατίας

“Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει”.

“Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η μειοψηφία έχει άδικο. Σημαίνει πως, ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει ότι η πλειοψηφία έχει άδικο (ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο…”