19 Απρ 2014

Στην σπηλιά του Πλάτωνα...



 ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΨΗΣΤΑΔΩΝ ΜΥΛΩΝΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Συνάδελφοί-σσες, σήμερα βιώνουμε τις συνθήκες εκείνες που έχουν δημιουργηθεί τεχνητά από μια παγκοσμιοποιημένη πολυεθνική κάστα τοκογλύφων, τις πολυεθνικές  εταιρίες συγκέντρωσης του πλούτου και τα πολιτικά καθεστώτα εξυπηρετητές τους.

Όλοι αυτοί μαζί, συνεπικουρούμενοι από την αταλάντευτη συνδρομή των εξαρτημένων προπαγανδιστικών ΜΜΕ,  κατάφεραν να αποσαθρώσουν τους κοινωνικούς ιστούς των λαών που τολμούν να αντισταθούν, να αποπροσανατολίσουν και να φοβίσουν τους ανθρώπους, να διαλύσουν τα εργασιακά, πολιτικά και συνταγματικά δικαιώματα τους.

Στην χώρα μας η δημοκρατία έχει φυλακιστεί στην σπηλιά του Πλάτωνα, βρίσκοντας έτσι ευκαιρία όλοι αυτοί, να μετατρέψουν  σε σκιές εκείνα που με αγώνες και αίμα οι λαοί και οι εργαζόμενοι είχαν κατακτήσει από τον μεσαίωνα και δώθε….!

Οι συνάδελφοί μας στο εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου στην Χαλκίδα ήταν από τους πρώτους που ρίχτηκαν στο κολαστήριο των απολύσεων και στην κρεατομηχανή των πολυεθνικών συμφερόντων…!

Όπως ήταν και οι πρώτοι που ξεκίνησαν έναν ασυμβίβαστο και ανιδιοτελή αγώνα ενάντια στις σκιές του φόβου, της βιομηχανικής βουλιμίας, της δημοσιογραφικής και συνδικαλιστικής σιωπής.
Συνεχίζουν αγόγγυστα να δίνουν, έναν πολύχρονο και διαρκή αγώνα εμπνέοντας και προσφέροντας την αλληλέγγυα βοήθεια τους σε όσους εργαζόμενους υποβάλλονται στην ίδια βάσανο (ΕΡΤ, ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ… κλπ)

Το Κλαδικό Σωματείο μας δεν μπορεί παρά να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα τους και να συμπαρασταθεί με όλες του τις δυνάμεις, σε αυτούς τους σύγχρονους Δον Κιχώτες που μάχονται με τις σκιές εκείνες, που σύντομα θα εξαϋλώσει το φως…!

Οι Τσιμεντάδες θα είμαστε εδώ, για όσους επιμένουν να βλέπουν τον κόσμο με διαφορετικό βλέμμα... για τους τρελούς, τους ονειροπόλους, που ξέρουν πως η πραγματική ζωή υπάρχει εκεί που κανείς δε δίνει σημασία.
Θα επιμένουμε στην αλήθεια... γιατί έχουμε χρέος να σώσουμε τον κόσμο από τα δεινά του!

Όσοι γελάτε, είστε σε λάθος μέρος.... 
Εδώ είναι μόνο... Δον Κιχώτες....!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Επιστροφή

ΙΣΟΚΡΑΤΟΥΣ "ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΙΚΟΣ" Εδάφιον 20

"...εγκατέστησαν πολίτευμα που να εκπαιδεύη τους πολίτας έτσι ώστε να θεωρούν την ακολασίαν δημοκρατίαν, την παρανομίαν ελευθερίαν, την αυθάδειαν ισονομίαν και την εξουσίαν του να κάμνη κανείς αυτά ευδαιμονίαν..."

Ουμπέρτο Εκο: Περί Δημοκρατίας

“Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει”.

“Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η μειοψηφία έχει άδικο. Σημαίνει πως, ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει ότι η πλειοψηφία έχει άδικο (ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο…”