4 Φεβ 2019

Έγγραφο ύμνος στα μνημόνια. Η κυβέρνηση παρεμβαίνει στο ΣτΕ για τις περικοπές μισθών και συντάξεων!


Το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο η κυβέρνηση προσήλθε στην ακροαματική διαδικασία της Ολομέλειας του ΣτΕ, την Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου, όπου και τάχθηκε υπέρ των μνημονιακών περικοπών στους μισθούς και υπέρ της κατάργησης των Δώρων στους δημοσίους υπαλλήλους, αποκαλύπτει η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ).
Όπως προκύπτει από το έγγραφο (του οποίου πολλά στοιχεία του προέρχονται από "μελέτες" του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ των εργοδοτών),  η κυβέρνηση επικαλέστηκε στο ΣτΕ στοιχεία δημοσιονομικού χαρακτήρα, κατέθεσε πίνακες των προηγουμένων μνημονιακών κυβερνήσεων και τάχθηκε υπέρ των μνημονιακών περικοπών στους μισθούς και υπέρ της κατάργησης των Δώρων στους δημοσίους υπαλλήλους».
Σύμφωνα με την ΕΝΥΠΕΚΚ, «πρόκειται για ένα έγγραφο που ουσιαστικά επιχειρεί παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και αποπειράται να επηρεάσει τους Δικαστές να μην εκδίδουν… επικίνδυνες για τα δημοσιονομικά τής χώρας αποφάσεις».
Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή, 1/2/2019, εκδικάστηκαν 10 αναιρέσεις του Δημοσίου κατά των υπ’ αριθ. 2226-2235/2018 αντίστοιχα αποφάσεων του ΣΤ’ Τμήματος του ΣτΕ, οι οποίες είχαν δικαιώσει δημοσίους υπαλλήλους που διεκδικούσαν την αναδρομική και εφεξής καταβολή των παρακρατηθέντων Δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας.
Στην ανακοίνωσή της η ΕΝΥΠΕΚΚ τονίζει ότι «είναι απαράδεκτο για μία κυβέρνηση, που είχε υποσχεθεί την κατάργηση των Μνημονίων και την αποκατάσταση των αδικιών, σήμερα να υποβάλλει έγγραφα σαν κι αυτό προς το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, όπου, αντί να παραθέτει νομικά επιχειρήματα, προβάλλει …“δημοσιονομικούς κινδύνους” επικαλούμενη στοιχεία που ΔΕΝ αφορούν την ουσία τού ζητήματος που απασχολεί το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο».
«Με τέτοιο περιεχόμενο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΝΥΠΕΚΚ, «πρόκειται για ένα έγγραφο που ουσιαστικά επιχειρεί παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και αποπειράται να επηρεάσει τους Δικαστές να μην εκδίδουν …επικίνδυνες για τα δημοσιονομικά τής χώρας αποφάσεις».
«Είναι ντροπή όσοι ψήφισαν Μνημόνια, λεηλάτησαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, αύξησαν το χρέος της πατρίδας, υποθήκευσαν ακόμη και την πολιτιστική κληρονομιά μας στους δανειστές, οδήγησαν τους νέους μας σε μετανάστευση, όπως μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αύξησαν την ανεργία, οδήγησαν συνανθρώπους μας σε αυτοκτονίες, εκατομμύρια οικογένειες σε απόγνωση και έσυραν έναν ολόκληρο λαό στη φτώχεια και την ανέχεια…, να κόπτονται ΤΩΡΑ μόνο για  …ενδεχόμενο “δημοσιονομικό κίνδυνο” που θα επιφέρει η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη!
Μοναδική τους δικαιολογία μπορεί να είναι ο φόβος που θα τους επιπλήξουν οι δανειστές! Τους …συμπονούμε! Αλλά θα προτιμήσουμε τον δρόμο της συνέπειας, της ενημέρωσης, του δίκιου και της αλήθειας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΝΥΠΕΚΚ.
Δείτε εδώ το απαράδεκτο έγγραφο που απέστειλε η κυβέρνηση στις 25/1/2019 προς το ΣτΕ ενόψει της προχτεσινής εκδίκασης των αναιρέσεων, στο οποίο εκτός από τα επιχειρήματα της κυβέρνησης περιέχεται και πίνακας με τις… επιβαρύνσεις ανά κατηγορία υπαλλήλων με πιθανή επιστροφή των δώρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Επιστροφή

ΙΣΟΚΡΑΤΟΥΣ "ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΙΚΟΣ" Εδάφιον 20

"...εγκατέστησαν πολίτευμα που να εκπαιδεύη τους πολίτας έτσι ώστε να θεωρούν την ακολασίαν δημοκρατίαν, την παρανομίαν ελευθερίαν, την αυθάδειαν ισονομίαν και την εξουσίαν του να κάμνη κανείς αυτά ευδαιμονίαν..."

Ουμπέρτο Εκο: Περί Δημοκρατίας

“Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει”.

“Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η μειοψηφία έχει άδικο. Σημαίνει πως, ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει ότι η πλειοψηφία έχει άδικο (ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο…”